Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Kitsound Air (DAB+ Radio)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goede geluidskwaliteit voor radioliefhebbers
  • DAB+ aanbod is zo groot dat het echt even zoeken is met deze interface
  • Verder gemakkelijk in gebruik
  • Ook bruikbaar als BT speaker

THE BAD

  • Voor bassheads mist de Kitsound Air toch echt teveel bass

DAB, DAB+, FM en Bluetooth. De nieuwste draagbare radio van het Britse Kitsoud heeft alles om een vakantiefavoriet te zijn. Wij namen hem onlangs mee naar een bungalowtje aan de Duitse grens waar de Air ons een weekje heeft mogen vermaken.

Unboxing

Kitsound levert de Air mooi compleet af met zowel een micro USB kabel als een netstroom lader en een accupack. En die accupack is één en al nostalgie. Het is namelijk de oude vertrouwde accupack die jarenlang in allerlei Nokia telefoontjes heeft gezeten. De Kitsound Air is het eerste non-Nokia product waarin ik deze accu tegenkom.

Design

Kitsound presteert het om de Air er op afstand zwaar uit te laten zien. Dit doen ze slim door gebruik te maken van een grote knop aan de voorkant waarmee een stevige draagband aan de radio vast zit. Wanneer je de Kitsound Air oppakt is deze verrassend licht.

Alle draaiknoppen voelen kwalitatief hoogwaardig aan. Ze lopen mooi zwaar en ‘klikken’ op hun plek. Interessant is dat Kitsound een draaischakelaar heeft toegevoegd om het LED display uit te schakelen. Zo bespaar je stroom wanneer je dit toch niet nodig hebt. Een slimme toevoeging. Tenslotte is de antenne netjes weggewerkt aan de bovenkant van de kitsound Air.

Gebruiksgemak

De Kitsound Air bedien je met de tiptoetsen aan de bovenkant. Buiten het DAB+ ontvangst om werkt de Kitsound Air buitengewoon simpel. De hoeveelheid zenders op DAB+ maakt echter dat je in het begin echt even moet zoeken naar waar jouw favoriete zenders zitten. Vooral in het grensgebied wordt je overspoeld door het enorme aanbod Nederlandse en Duitse zenders. Heb je eenmaal jouw zender te pakken, is het ontvangst op DAB+ fantastisch.

Audiokwaliteit

Belangrijk is natuurlijk de kwaliteit van het geluid uit de Kitsound Air. Hoewel er nog niet veel reviews online staan, ken ik de speakers van Kitsound wel een beetje. Kitsound richt zich op een relatief zuiver geluid met wat meer aandacht voor de lage tonen.

Bij deze Kitsound Air heeft Kitsound een bassreflexbuis aangebracht.Toch heeft de Kitsound Air wat moeite om goede, lage tonen neer te zetten. Daar staat tegenover dat spraak enorm helder is. Bovendien kan de 5 Watt driver die in de Air zit behoorlijk hard gaan. Hierdoor is de Kitsound Air een prima radio voor in de tuin en aan het strand.

Nemen we dit in overweging, is de Kitsound Air qua geluidskwaliteit vooral een goede radio met als bonus dat je hem als bluetooth speaker kunt gebruiken. Zoek je een pure bluetooth speaker die gewoon lekker hard en laag kan, heeft Kitsound interessantere opties binnen haar assortiment.

Conclusie

de Kitsound Air is een opvallende DAB+ radio met leuke extra’s. Toch is het vooral een radio voor radioliefhebbers. De speaker lijkt getuned voor kristalheldere spraak en daarmee is er wat weinig bass voor de liefhebbers van dance. Het is dus het één of het ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.