Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

New York vervangt betaaltelefoons voor Wi-Fi hotspots

New York trekt als stad vele duizenden toeristen per dag, maar de betaaltelefoons die op vele straathoeken te vinden waren staan tegenwoordig toch vooral leeg. Omdat er wel kabels naar deze plekken liggen, start New York de uitrol van haar LinkNYC project.

Het LinkNYC project vervangt alle publieke telefoons voor publieke WiFi hotspots. Echt dekkend zal het netwerk niet zijn, maar iedereen in de buurt van een hotspot, mag deze gratis gebruiken. Bovendien zal de stad USB laders installeren. Is jouw smartphone of tablet leeg, mag je hem dus even opladen. En daarmee lijkt de stad progressiever dan menig hotel. Wij hopen dat er nog veel steden volgen.

Het zuiltje is overigens best interessant qua design. Natuurlijk zitten er schermen in om reclame weer te geven. ‘Gratis’ moet immers worden betaald. Maar er is ook een Android tablet die mensen kunnen gebruiken en de mogelijkheid om direct contact op te nemen met het alarmnummer 911. De plannen van de stad zijn dus echt op de toekomst gericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.