Adobe geeft Flash een tweede leven

Het zit erop. Het is over en uit. Adobe Flash is niet meer en Adobe Animate CC is geboren. Na de openlijke aanval van Apple vele jaren terug gooit Adobe de handdoek in de ring, maar laat tegelijk zien met dezelfde ervaring een prachtig nalatenschap neer te kunnen zetten; Adobe Animate CC.

Adobe Animate CC zal in de volgende grote release van het Creative Cloud gamma van Adobe zitten. Deze update verwacht Adobe in januari uit te rollen. Waar Flash al veelvuldig werd gebruikt voor animaties (en ook spelletjes), zal Animate CC nog veel meer op deze taak toeleggen. Daarnaast kunnen animaties voor het web gepubliceerd worden in HTML 5 waardoor er een veel bredere ondersteuning is. Toch is het opslaan van bestanden als SWF nog steeds mogelijk onder Animate CC. Verder zijn er diverse optimalisaties gedaan om het exporteren naar verschillende apparaten verder te vergemakkelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.