Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Van interactieve TV naar sociale TV met de Cast

Onze TV’s zijn smart en onze huizen bevatten steeds meer bronnen vanwaar we TV kunnen kijken. Van het abonnement op Netflix of HBO tot een streaming servertje op zolder en een Android mediaplayer op de hobbykamer. De Cast van ontwikkelaar Genii moet hier verandering in brengen. In het hele huis.

De Cast moet namelijk dé centrale hub worden waar alle content binnenkomt en wordt doorgestuurd naar alle schermen in huis. Dit doet de Cast natuurlijk draadloos. Het hele Cast ecosysteem bestaat dan ook uit drie verschillende producten. Natuurlijk de Cast Hub, maar ook Cast HDMI sticks om de schermen aan te sturen (deze zijn compatible met Chromecast) en de Cast Camera. Die laatste is duidelijk een variant op de Nest Cam.

De hele Cast TV beleving is gebaseerd op gebruik van een smartphone om content naar een scherm te casten. Net als bij multi-room audio is het mogelijk om op verschillende schermen dezelfde beelden te tonen. Zelfs als die schermen bij andere Cast gebruikers staan. Inderdaad. Netflix is nu gemakkelijk te delen met de hele familie (maar dat mag natuurlijk niet). Daarnaast kan via de Cast app gewoon worden gechat over wat je kijkt en chatberichten kunnen over de videobeelden heen worden gelegd.

Beschikbaarheid

Cast is nu op Kickstarter te vinden. Vanaf $199 reserveer je een Cast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.