Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Uitrol Android 6.0 Marshmallow gestart

Google is deze week met de uitrol van Android 6.0, Marshmallow, gestart. Daarnaast is Google ook al begonnen aan het uitrollen van de eerste updates met versienummer Android 6.0.1.

Google is gestart met het updaten van de smartphones die in het Android One programma zitten. Dit zijn de budgettoestellen die in derdewereldlanden zijn uitgerold. Deze toestellen zijn relatief arm in specs, dus een prachtige proeftuin voor het nieuwe besturingssysteem. Draait het vloeiend op Android One hardware, komt het met de Nexus lijn ook wel goed.

Daarover gesproken, de Nexus toestellen zijn de eerstvolgende in de rij voor software updates naar Marshmallow. Rond die tijd krijgen ook andere fabrikanten de mogelijkheid om updates uit te rollen, maar traditioneel gezien zal dat nog wel een tijdje duren. Niet alleen de fabrikant moet jouw update klaar hebben, maar mogelijk moet jouw provider ook nog zijn of haar apps in een aangepaste versie zetten en dan is het soms zelfs de vraag of je echt nog jouw update zal ontvangen.

Android 6.0 Marshmallow biedt veel nieuwe mogelijkheden waaronder spraakherkenning die nu de volle controle over een smartphone kan krijgen, apps voor je kan openen en gesprekken kan starten. Ook het permissiesysteem voor apps is op de schop gegaan. Apps moeten nu om toestemming vragen om iets te doen op het moment dat ze die bepaalde toestemming van jou als gebruiker nodig hebben. Hierdoor krijg jij als gebruiker meer controle over wat al die gratis apps van je verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.