Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Toshiba introduceert de nieuwe Satellite Radius series laptops

Toshiba komt met nieuwe notebooks in de Radius series. Van de kleine Radius 12 met een 12,5 inch display tot de Radius 15 met een 15,6 inch display en de 1360-graden draaiende scharnieren probeert Toshiba voor iedere doelgroep een passende notebook te presenteren.

Alle notebooks in de Satellite Radius serie zijn uitgerust met Windows 10 inclusief Continuum, Windows Hello en het in Nederland nog niet werkende Cortana. De Satellite Radius notebooks zijn met verschillende Intel Core processors uit de zesde generatie verkrijgbaar. Daarnaast krijg je de keuze uit verschillende SSD’s en maximaal 8GB aan werkgeheugen. Dual-Band WiFi met ondersteuning voor ac is standaard aanwezig evenals Bluetooth 4.0 en een USB Type-C aansluiting.

Toshiba Satellite Radius 12

De Satellite Radius 12 beschikt over een indrukwekkend 4K display met Technicolor gecerficeerde, gekalibreerde kleuren. Daarnaast levert Toshiba Chroma Tune waarmee de computer de beste kleurruimte voor de beelden op het display zal kiezen.

Het display zelf betreft een IPS-LCD display met een helderheid van 400 NITS. Daarmee moet het scherm ook in de buitenlucht prima bruikbaar zijn. Het display is beschermd met Cornign Gorilla Glass NBT en eventueel ook in een Full HD variant beschikbaar. DTS Studio Sound speaker van Harman Kardon maken het af.

Toshiba Satellite Radius 14

De Satellite Radius 14 is alleen verkrijgbaar met Full HD touch display, maar 4K output is wel mogelijk via de HDMI poort. Hier gaat het eveneens om een IPS-LED display met daaronder speakers van Harman Kardon. Leuk detail is dat één van de USB poorten voorzien is van Sleep & Charge zodat deze aangesloten tablets en smartphones kan laden wanneer de notebook uit staat.

Toshiba Satellite Radius 15

De Satellite Radius 15 is de grootste uit deze nieuwe serie notebooks. Het touch display heeft een diagonaal van 15,6 inch en het betreft een IPS-LCD display. Onder het scherm liggen ook hier stereo speakers van Harman Kardon met DTS Sound.

De Satellite Radius 15 is niet alleen met verschillende SSD’s, maar ook met een 1TB SSHD en 2TB HDD te configureren. Je krijgt een tweede USB 3.0 poort en een multikaartlezer. De Satellite Radius 15 beschikt ook over WiDi (Wireless Display)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.