Recente Android en Windows 10 boxen laten zien dat een computer heel klein kan zijn en dan alleen nog een scherm en een toetsenbord / muis nodig heeft om een volledige desktopervaring te leveren. Solu gaat verder.

De Solu is een kleine computer met een eigen touchscreen en eveneens de mogelijkheid om een extern display, toetsenbord en muis aan te sluiten. Nouja, de Solu werkt eigenlijk gewoon als touchpad. Het OS van de Solu is helemaal cloud based zoals we kennen van bijvoorbeeld Chrome OS van Google. Offline werken kan ook met de Solu. In dat geval zal de data worden gesynchroniseerd wanneer er weer een internetverbinding is.

Hoewel het idee erg leuk is, plakken er ook wat nadelen aan de Solu computer. Niet alleen moet je $299 neerleggen om de computer in huis te halen, maar je moet ook abonnementsgelden betalen. Met $1 per jaar voro gebruik van een beperkte cloud opslag en de core tools lijkt dit niet heel veel. Maar wil je toegang tot de Solu apps, betaal je al $19 per maand en $49 per maand als je ook nog ondersteuning van Solu verwacht. En wat als Solu niet genoeg abonnementen verkoopt om als bedrijf overeind te blijven? Dan heb je een mooi computertje waar je niet zo heel veel meer mee kan.

De Solu is dus een prachtig idee op Kickstarter, maar hier hebben we onze twijfels bij de haalbaarheid op de lange termijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.