Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: TRNDlabs Skeye Mini Drone

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Hangt mooi stabiel
  • Voldoende accessoires
  • Goed te besturen
  • Prima video's

THE BAD

  • Matige foto's

De Skeye Mini Drone is momenteel de grootste drone die het Nederlandse TRNDlabs in haar assortiment heeft. Met 8,8 cm breedte en lengte is hij in verhouding tot de andere drones niet heel ‘mini’ meer, maar je krijgt er wel een drone met een camera voor terug.

Unboxing

TRNDlabs levert de Skeye Mini Drone mooi compleet Je krijgt naast de drone een 2.4MHz controller, een USB laadkabel, schroevendraaier, vier reserverotorbladen en zelfs een micro-SD kaart van 4GB en micro-SD kaartlezer in bijpassende kleur. Een duidelijke handleiding sluit het geheel af.

Design

Als je de kleine drones van TRNDlabs in de hand hebt gehad, is de Skeye Mini Drone een behoorlijk forse drone, maar nog niets in vergelijking tot bijvoorbeeld de AR.Drone van Parrot. De camera wijst recht naar voren en er is volop verlichting aan boord zodat je de drone ook in het donker goed in beeld kunt houden. De aan/uit schakelaar mist. In plaats daarvan moet je twee kabeltjes aan elkaar klikken om de drone aan te zetten. Dit lijkt wat ‘rommelig’ ten opzichte van een klein knopje, maar bij de Skeye Mini Drone trek je met het grootste gemak het accupack eruit. TRNDlabs verkoopt losse 250mAh accupacks.

Bediening

Voor de bediening maak je gebruik van een controller die qua vorm duidelijk geïnspireerd is op de controller van de Xbox 360. Het voordeel van een controller ten opzichte van een app is dat je altijd voelt waar de knoppen zijn. Voor de camera en stuntknoppen is geen duidelijke aanduiding, maar die bediening staat wel uitgebreid in de handleiding beschreven.

Vliegtijd

Met een half uurtje laden, geeft de Skeye Mini Drone je ongeveer 7 minuten vliegtijd wanneer je de camera laat filmen. Zet je de camera uit, haal je de tien minuten ook nog wel.

Camera

TRNDlabs heeft de Skeye Mini Drone uitgerust met een 2 megapixel camera. De foto’s die deze schiet zijn simpelweg slecht. Je hebt echt zonlicht nodig om een scherp plaatje te schieten en dit komt niet alleen door de kwaliteit van de lens en de beeldsensor. Dit komt ook vooral omdat de Skeye Mini Drone nauwelijks stil hangt.

Toch is de camera niet helemaal slecht. Ga je filmen, dan krijg je er best een aardig plaatje uit. Zeker wanneer je kijkt naar de prijs van de Skeye Mini Drone. De Skeye Mini Drone filmt met een resolutie van 720p (1280×720).

Vliegervaring

De Skeye Mini Drone is een grotere drone dan de anderen die TRNDlabs heeft ontwikkeld. Het voordeel van het grotere formaat is dat de Skeye Mini Drone de meest stabiele vlucht geeft die ik tot nu toe met een TRNDlabs drone heb mogen ervaren. Hierdoor is de Skeye Mini Drone ook wat gemakkelijker mee naar buiten te nemen.

Toch heb ik wel een aanbeveling qua communicatie tussen jou als gebruiker en de drone. De foto- en videofuncties hebben dezelfde piepjes. Filmen zelfs bij het starten en stoppen van de opname. Hierdoor moet je naar het knipperen van de SD cardreader in de drone kijken wat deze aan het doen is. Dat zou echt duidelijker kunnen. Een essentieel probleem? Nee, dat niet.

Accessoires

Zoals bij al haar drones heeft TRNDlabs een uitgebreid assortiment aan accessoires in de verkoop. Van extra rotorbladen tot beschermbeugels voor om de rotoren en accupacks. Handig!

Conclusie

De Skeye Mini Drone levert de meest stabiele vlucht die we tot nu toe bij TRNDlabs hebben mogen ervaren. Qua fotografie is de camera die TRNDlabs in de Skeye Mini Drone heeft gezet alles behalve indrukwekkend. De filmkwaliteit is wel iets dat me bevalt en benadert dat van de AR.Drone van Parrot. Toch speelt ook hier de hoeveelheid omgevinglicht wel een belangrijke rol. Kijk ik dan naar de prijs, is dat ook geen kwalijke zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.