Jeroen
Jeroen

Review: I’m hungry, human! (IOS)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Gratis
  • Grappig
  • Graphics

THE BAD

  • Lastig, lastig.
  • Weinig afwisseling
  • Olijven?

Onze Duitse buren van Lazy Owl Games brengen hun tweede game op de markt, nu gratis te downloaden voor IOS. Lees de review hier!

Na hun eerste succesvolle game Moby’s Revenge komen ze nu met een vingervlugge hack en slice game waarin Marie Wellershoff en Patrick Ferling  een keurig geklede kat proberen vol te stoppen met al het voedsel wat er in de lokale supermarkt te krijgen is. Behalve de olijven dan.

My dear human,

I’m a little hungry. Would you mind going to the supermarket with me? You know, food does not serve itself, and I need a little help from you to open those tins and boxes. Gracefully, your furry Sir Walter Humphrey.

PS.: I hate olives.”

Het verhaal

De verwende kat Sir Walter Humprhey heeft honger, maar dan ook echt honger. Hij heeft jou voor zijn supermarktkarretje gespannen om al het voedsel zo snel mogelijk richting zijn mond te meppen.

Gameplay

De IOS game werkt erg gemakkelijk, je krijgt in een korte tutorial te zien hoe je pakken voedsel als een ninja kunt open slicen. Daarnaast zie je hoe je andere verpakkingen zoals potten kunt optillen en leegschudden en last but not least; dat je de olijven moet laten staan.

Het karretje waar Walter in zit beweegt zichzelf door de supermarkt, jij als speler hoeft dus enkel de juiste boodschappen te selecteren en de verboden vruchten te ontwijken. Dit begint op een laag tempo en wordt steeds sneller en sneller, tot het al gauw onmogelijk lijkt.

De graphics

De graphics zijn erg mooi, retro style en cartoonlike. Er is daar dan ook niets op aan te merken. Het staat perfect in balans met het doel en de gameplay.

Sounds

De achtergrondmuziek is een vrolijk deuntje wat helaas iets zacht staat. De puntengeluiden zijn prima en als je boodschappen mist, of je smijt toch die nasty olijven in zijn gezicht, dan hoor je kattengeklaag. Voor de kattenbezitters een herkenbare zeur die je het liefst even buiten zou zetten. Heel goed dus en herkenbaar.

Conclusie

I’m hungry, human! voor IOS is een leuke en vooral snelle game. Doordat de moeilijkheidsgraad al snel stijgt is het lastig lang vol te houden en faal je al snel. Op dat moment was het voor mij lastig om door te gaan. Omdat ik voor de review zo ver mogelijk wilde komen heb ik het wellicht langer gespeeld dan meeste mensen spelen, maar dat is het ook niet voor bedoeld. Het is het typische ‘ik zit in de trein’, ‘wacht op de les’, ‘vriend’ of ‘vriendin’ of ‘ik verveel me even’ -game. Gewoon even lekker spelen en wellicht je high score verbeteren. Persoonlijk had ik het begin graag iets gemakkelijker gezien zodat je wat meer wordt aangemoedigd.

Al met al een supergrappig spel met veel vermaak voor helemaal noppes! Mijn tip, probeer het gewoon eens en kijk of je mij kunt verslaan 😉

Voor meer informatie over de ontwikkelaar

Hier kun je de app downloaden

Deze app is voor iPhone en iPad ontwikkeld

Pluspunten:

  • Gratis
  • Grappig
  • Graphics

Minpunten:

  • Lastig, lastig.
  • Weinig afwisseling
  • Olijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.