OnePlus USB Type-C kabels kunnen laders beschadigen

OnePlus heeft een waarschuwing uitgestuurd voor gebruikers van haar USB Type-C laadkabels. Het gaat om de kabels die los bij OnePlus zijn gekocht en de kabels die bij de OnePlus 2 zijn geleverd.

Het probleem zit hem in een weerstandje die in de kabels is verwerkt. Deze is 10 ohm en zou 56 ohm moeten zijn. Hierdoor kunnen andere apparaten, wanneer aangesloten op een OnePlus Type-C kabel, meer stroom van een lader of computer vragen dan de lader of computer aan kan. Zijn deze hier niet tegen beschermd, kan dit gevaarlijke situaties oplossen.

Hoewel OnePlus natuurlijk precies weet wie dergelijke kabels via de webshop heeft besteld, moet je zelf je geld terugvragen als je een kabel hebt gekocht. Omruilen is niet mogelijk. De kabel die bij de OnePlus 2 geleverd is kan niet omgeruild worden. Je moet er gewoon aan denken dat je er geen andere apparaten mee mag laden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.