Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Minix introduceert de Neo U1 Android mediaplayer

Na een serie Windows Mediaplayer aankondigingen, is het weer tijd voor een model op basis van Android. De Minix Neo U1 vormt de basis voor een nieuwe generatie.

Minix maakt voor de Neo U1 gebruik van de Amlogic S905 chipset. Hoewel Minix meestal een pioniersfunctie heeft bij het uitkomen van een nieuwe chipset, kiest Minix nu een andere strategie. Waar andere fabrikanten vooral zo goedkoop mogelijke hardware op basis van deze chipset bouwen, gaat Minix voor een premium beleving.

Zo voorziet Minix de Amlogic S905 van dual–band WiFi met ondersteuning voor het snelle ac. Ook is er ondersteuning voor Bluetooth 4.1. Daarmee is ook draadloos internet prima te gebruiken voor het streamen van films en series. Om het wisselen van apps vlotter te laten verlopen voegt Minix 2GB aan werkgeheugen toe en je krijgt 16GB opslagruimte. Tenslotte heeft Minix geïnvesteerd in een veel grotere heatsink.

Waar de Minix Neo X8-H serie al in staat was om 4K beelden met 30Hz op het beeld te zetten, kan deze nieuwe hardware 4K op 60Hz aan. Dit levert een veel soepeler plaatje op.

Minix-Neo-U1-Aansluitingen

Hoewel de box sterk lijkt op de X8-series van Minix, zijn de posities voor de verschillende aansluitingen op de schop gegaan. Zo zitten alle USB poorten nu aan de rechter kant.

De Minix Neo U1 zal out of the box op Android 5.1 draaien. Deze draait in een eigen skin van Minix. Minix heeft bovendien een aantal aanpassingen gemaakt zodat de ervaring meer lijkt op die van Android TV. Minix voorziet de Neo U1 van updates via een automatisch systeem.

Exacte details over de beschikbaarheid zijn er nog niet, maar wij verwachten dat deze nog voor de kerst te koop zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.