Terwijl Google lekker werkt aan haar modulaire Project Ara smartphone, zijn een paar handige jongens op het idee gekomen om een modulaire smartwatch te lanceren. Oké, het geen Android Wear horloge, maar het OS dat voor het horloge is ontwikkeld is wel gebaseerd op Android.

Bij het Blocks horloge is de horlogekast de basis van het hele systeem. Deze bevat een chipset van Qualcomm en heeft een compleet rond touchscreen. Het Blocks horloge kan communiceren via Bluetooth LE en via WiFi. Dit geeft het gevoel dat de Qualcomm chipset gelijk is aan wat momenteel veel te vinden is in de huidige generatie Android Wear horloges. Het horloge is IP67 water- en stofdicht. De accuduur ligt op ongeveer 1,5 dagen. Het horloge werkt in combinatie met zowel iOS als Android.

Blocks-Varianten

Het geheim zit hem in het bandje van de Blocks horloges. Iedere schakel kan worden uitgerust met sensoren die voor jouw van belang zijn. Van een NFC module om betalingen te verrichten tot een GPS ontvanger, een hartslagmeter of gewoon een schakel met extra opslagruimte of zelfs een camera.

De mensen achter Blocks snappen dat het lastig is om een nieuw systeem te lanceren en tot standaard te maken. Daarom hebben ze besloten om het systeem compleet open te maken. Hierdoor mag iedere fabrikant onderdelen voor de Blocks horloges ontwikkelen.

https://www.youtube.com/watch?v=GM30CGdUoxA

Beschikbaarheid

Het Blocks horloge staat nu nog op Kickstarter, maar de campagne is bijna afgelopen. Voor $285 haal je een Blocks in huis, maar de wachtlijst is al wel zo lang dat je tot mei 2016 moet wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.