Frank van den Berg beoordeelde namens GadgetGear de Hallo Bungalow met 2.5 sterren.

The Good
  • Vlot geacteerd, snelle film en een handvol goede grappen.
The Bad
  • Continuïteitsfoutjes, slecht script.


Nieuwe Nederlandse Komedie, vanaf 3 December in de Bioscoop!

cast: Lies Visschedijk (Olivia), Eva van der Gucht (Trijntje), Anne-Marie Jung (Bibi), Roeland Fernhout,Jennifer Hoffman en Stefan de Walle.

Regie: Anne de Clercq

Het verhaal

Op een vakantiepark in het zuiden van het land werken 3 dames al hun hele leven lang. Ze zijn het inmiddels behoorlijk zat maar weten dat goed te verbergen. Olivia zorgt voor haar moeder die ook in het park woont, Bibi denkt dat ze heel mooi kan zingen en Trijntje haalt een kind uit een asielzoekers centrum om zo de kinderwens in vervulling te laten gaan. Bij toeval ontdekken ze dat de nieuwe parkeigenaar een grote som geld in zijn kluisje heeft liggen. Het vermoeden dat dat op een criminele wijze is verkregen wordt versterkt door de opmerkingen van zijn verstandelijk gehandicapte zoon. Die beweert dat zijn moeder is doodgeschoten en de drie dames denken dan dat die directeur dat gedaan heeft. Wat volgt is een poging hem af te persen. Ondertussen komt ook een oude bekende van de dames op bezoek op het park om haar voorgenomen huwelijk met een plastisch chirurg te vieren en komt op tragische wijze de moeder van Olivia om het leven.Aan het einde van de film volgt een shootout tussen de dames en de ingehuurde konijnen bestrijders die weer bij een èchte crimineel blijken te horen.

poster HB

Mening

Deze film zal niet lang beklijven. Het is een doorsnee verhaal en er zitten een vrachtwagen vol bekende gezichten in. Af en toe valt er zeker wat te lachen. Om de echtgenoot met een Burn-Out bijvoorbeeld (goed gespeeld door Martijn Fischer) of om de Jagers die in opdracht van de overheid het wildoverschot komen terugdringen.

De aankleding van de film doet erg denken aan ‘Flodder’ en dat geldt ook voor de muziek. Wat echt stoort zijn de continuïteitsfouten in de film. Sigaretten die ineens weer ‘vers’ zijn terwijl er toch al flink aan gelurkt is of de raadselachtige wijze waarop Olivia weer in het bezit komt van haar telefoon. Er is ongetwijfeld een publiek voor deze film, dat is zeker. De zaal waar ik me bevond heeft een leuke avond gehad en dat is denk ik gewoon de bedoeling. Hoogstaand is deze prent echter nergens en sorry dat ik het zeg, maar een vluchtelingen kindje uit een AZC halen om je kinderwens te vervullen? Dat zorgde bij mij in ieder geval voor opgetrokken wenkbrauwen.

Conclusie

Een aardige vlot geacteerde film met best wel leuke momenten. Na een middag shoppen en een klein hapje eten zal deze film precies doen waarvoor hij gemaakt is. Gedachten op nul en blik op oneindig. Wil je echt een goede film met een plot die je wél snapt, laat deze dan gewoon aan je voorbij gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.