YouTube Red
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

YouTube Red, voor $10 geen advertenties meer

Dagelijks verwerkt YouTube meer zoekopdrachten dan Google. Toch is het voor Google één van de grootste kostenposten. Het nieuwe YouTube Red abonnement moet het tij keren.

Nu krijg je nog met enige regelmaat verschillende soorten advertenties voor jouw neus. Met het nieuwe abonnement gaat YouTube in de VS het model van de on demand diensten volgen. Voor $10 krijg je toegang tot alle video’s zonder hinderlijke reclames.

Om de abonnementen nog interessanter te maken, zal YouTube ook met eigen, exclusieve content voor YouTube Red gebruikers komen. Ook het YouTube Music abonnement zal deel uitmaken van het aanbod en gebruikers krijgen de mogelijkheid video’s lokaal op te slaan om ze zo, zonder dataverkeer, te bekijken.

Veel vloggers halen hun inkomens uit advertenties op hun YouTube filmpjes. De verwachting is dat YouTube meteen een compensatiemodel voor deze vloggers introduceert. Daarnaast is de kans groot dat YouTube met populaire vloggers exclusiviteit voor het YouTube Red kanaal zal bedingen.

YouTube Red zal voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.