Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Veiltower designrouter moet nieuwe standaard in veiligheid opleveren

Routers zijn doorgaans niet de mooiste objecten die we in huis hebben en de vorm wordt veelal bepaald door de antennes die ze moeten herbergen voor een goed signaal. Met haar opvallende design moet de Veiltower niet alleen een router voor in het zicht worden, maar ook een nieuwe standaard voor veilig draadloos internet.

De Veiltower is een router van het Nederlands/Amerikaanse Veil Systems en kent standaard een ingebouwde antivirus oplossing, is in staat om 2048 bit VPN verbindingen te leggen en beschikt over een ingebouwde firewall. Oké, een firewall komen we vrijwel overal tegen en VPN is ook niet echt bijzonder. Daar gaat het echt meer om de kwaliteit die de Veiltower kan leveren. Virus scanning aan ‘de poort’ is wel iets dat heel interessant is.

Interessant aan de Veiltower router is dat het ondersteuning voor IEEE 802.1x levert. Dit is een nieuwe beveiligingsstandaard die de verbinding tussen de router en het apparaat beschermt. De vraag is wel of al jouw apparaten met deze bescherming overweg kunnen. Dat is nog niet duidelijk.

Verder zijn er momenteel nog weinig specs bekend over de nieuwe router. Zo zien we bijvoorbeeld wel USB ingangen en kunnen we wel gokken dat deze gebruikt worden voor bestands- en printerdeling, maar bevestiging hebben we nog niet.

Beschikbaarheid

De Veiltower is vanaf $199 op Kickstarter te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.