Hoewel de Segway jarenlang vooral last had van copycats, laten bedrijven als Oxboard zien dat dezelfde techniek op een andere manier toegepast heel interessant kan zijn. Zo is er nu ook een rolstoel die gebruik maakt van het zelf-balancerende mechanisme in de bekende personal transporters of hoverboards.

Zoals je in onderstaande video kunt zien werkt de Ogo op basis van balansverschillen die de rolstoelgebruiker met zijn romp maakt. Hierdoor kan de gebruiker zelf richting geven en de snelheid bepalen zonder vast te zitten aan een joystick. Bovendien levert het vlotte en vloeiende bewegingen op en is er ruimte voor een enorme accu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.