Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Revolights Eclipse+, slimme verlichting voor op de fiets

Veilig op de fiets zitten en niet inboeten op design. Dit lijkt wat het team achter Revolights Eclipse+ voor ogen heeft gehad bij het ontwerp van haar nieuwe, slimme fietsverlichting.

Hoewel wij Hollanders bekendstaan als fietsvolk, komt deze innovatie niet van een Gazelle of Batavus. Nee, het zijn fietsfanaten uit San Francisco die deze nieuwe fietsverlichting hebben bedacht.

De Revolights Eclipse+ verlichting zit verwerkt in het fietswiel en bestaat uit meerdere LED’s. Door deze alleen op bepaalde momenten op te laten lichten, vormen ze de perfecte fietsverlichting om goed zichtbaar te zijn in het donker. De rode strip aan de achterkant heeft zelfs een remlichtfunctie zodat automobilisten en andere fietsers zien dat je actief vaart aan het minderen bent.

Om te voorkomen dat je echt nieuwe wielen voor de verlichting moet aanschaffen, heeft het team van Revolights de LED’s in een plastic frame gelegd dat je in jouw wiel klikt. Ook de batterij gaat hierin evenals de elektronica die berekent op welk moment de LED’s aan moeten om het juiste patroon te maken. Doordat de verlichting langs de band op schijnt is deze ook goed zichtbaar van opzij.

Verder is er nog een app in ontwikkeling (de verlichting is via bluetooth verbonden) die ervoor moet zorgen dat de verlichting extra functies krijgt. Denk aan een richtingaanwijzer en het weergeven van de accustatus. Ook kan de app je op de hoogte brengen van de dingen die voor een fietser van belang zijn zoals het lokale weerbericht.

Beschikbaarheid

De Revolights Eclipse+ staan nu op IndieGoGo. Een setje kost daar momenteel $229.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.