Verbatim Store 'n' Go Unpacked
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Verbatim Store ‘n’ Go 2TB (USB 3.0 Harddrive)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooi ontwerp
  • Vlotte prestaties
  • Uitermate geschikt voor TV opnamen

THE BAD

  • Geen montagemateriaal voor TV gebruik

Externe harddrives met een opslagcapaciteit van 2TB beginnen populair te worden, maar opvallen is moeilijk. Toch weet Verbatim met haar externe Store ‘n’ Go harddrives een interessant stukje design neer te zetten.

Unboxing

De verpakking van de Store ‘n’ Go bevat een USB 3.0 kabel van ongeveer 20 cm en een korte handleiding. Meer heb je niet nodig. Wat wel opvalt is de zorgvuldigheid waarmee Verbatim de Store ‘n’ Go heeft ingepakt. De schijf zelf zit, wanneer hij uit de blister komt, in een keurige plastic verpakking.

Design

Waar we bij WD en Seagate toch vooral pure rechthoeken zien als het om dit kaliber harddrives gaat, heeft Verbatim een meer speels design aangehouden waarbij twee hoeken compleet afgerond zijn. Alleen hierdoor weet de Store ‘n’ Go 2TB al op te vallen in het schap.

Daarnaast heeft Verbatim de bovenkant op een bijzondere manier afgewerkt waardoor Verbatim speelt met de lichtval. Hierdoor krijg je iedere keer een net weer andere blik op de harddrive. Al met al een prettig kastje om te zien.

Specs

Achterop de verpakking zien we de bekende vergelijkingstabel van de theoretische snelheden van USB 3.0. Andere fabrikanten schermen er ook mee, dus ik geef ze geen ongelijk. Zelfs op de website vermelden ze een maximale bus snelheid van 4800 Mbit (dat is 600 MB) per seconde. De bus snelheid van USB 3.0 is alleen totaal niet interessant, want een harddrive zal dat soort snelheden nooit behalen. Dat is voorbehouden aan SSD’s.

Verbatim heeft de Store ‘n’ Go voorzien van een 5.400 RPM harddrive met 8MB aan cache. Deze combinatie levert een leessnelheid van 131.5 MB per seconde op tegenover een schrijfsnelheid van 126.1 MB per seconde. Is dat slecht? Zeker niet! Het is zelfs heel netjes.

USB Recording

Verbatim geeft op zowel de verpakking als de site aan dat deze harddrive geschikt is voor USB recording. Daar zijn wij het zeker mee eens. Voor USB recording van Full HD beelden is een constante snelheid van minimaal 10 MB per seconde nodig. Voor 4K beelden is een constante schrijfsnelheid van 30MB per seconde nodig. De Store ‘n’ Go 2TB hebaalt in onze duurtest een snelheid van 127,3MB per seconde. Daarmee is deze harddrive prima geschikt om op een TV aan te sluiten.

Verbatim Store 'n' Go Front

Toch mist er iets. Hoewel de USB recording functie prominent aanwezig is, levert Verbatim een zeer kort USB 3.0 snoer mee en geen bevestigingsmateriaal. De uitrusting zou dan ook aangepast mogen worden op gebruik in combinatie met een TV. Denk aan een langere kabel zodat je de drive op of in een kastje kunt plaatsen of een stuk tape om hem achterop de TV te plakken.

Software

Bij de Store ‘n’ Go levert Verbatim nog de nodige software. Zo ontvang je een licentie op Nero BackItUp Essentials zodat je met gemak back-ups van jouw computers kunt draaien. Daarnaast is met de Green Button software de nodige stroombesparing te behalen, maar alleen op de computer waar die software op staat. Verder bevat de drive software om deze veilig te wissen. Handig als je hem ooit gaat doorverkopen.

Conclusie

Het is druk op het schap van de 2TB USB 3.0 drives, maar Verbatim weet met haar creatie op te vallen. De Store ‘n’ Go is een plezier voor het oog en zet ook nog eens mooie prestaties neer. Een prima koop dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.