Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Spy (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Heerlijke oneliners
  • Goede grappen

THE BAD

  • Verhaal is niets nieuws

Jason Statham en comedy, het blijkt een match made in heaven. Al is het alleen maar omdat we Jason puur als keiharde knokker kennen waardoor we even lekker uit onze comfortzone worden getrokken ;-).

Het verhaal van Spy is niet heel zwaar beladen. CIA Agent Bradley Fine (Jude Law) wordt binnen no-time vermist in een onderzoek naar wapendealer Boyanov en spion Rick Ford (Jason Statham) blijkt ontmaskerd. Iemand moet ingrijpen en die taak blijkt weggelegd voor CIA kantoormiep Susan Cooper (Melissa McCarthy).

Nu heeft Melissa McCarthy niet echt het uiterlijk van een spion, laat staan de ervaring. Reden genoeg voor haar leidinggevenden om haar in te zetten in een missie om uit te zoeken wat er met agent Bradley Fine is gebeurd en waar de wapendealer uithangt. Ze krijgt Rick Ford als partner mee, maar ook die kan niet geloven dat het succes van de missie van Susan af moet hangen en lijkt haar dan ook meer dwars te zitten dan echt te helpen.

Extra’s

De DVD uitvoering van Spy bevat twee extra’s. We vinden er de extended cut en bloopers.

Conclusie

Hoewel er plenty persiflages van bondfilms zijn, is Melissa McCarthy een gouden greep van regisseur Paul Feig. Ze weet als geen ander een stuntelig en onzeker karakter op beeld te zetten die een repertoire aan sterke oneliners eruit knalt. Vul dit aan met het image van Statham en de basis voor een succesvolle comedy is gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.