Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Sleepy Hollow (Seizoen 2)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Snellere verhaalvertelling dan seizoen 1
  • Interessantere uitdagingen voor Ichabod en Jenny
  • Prima cast
  • Sterkere opbouw naar de cliffhanger

THE BAD

Voor we de maanden van gezin en gezelligheid in gaan, vieren we eerst nog even de feesten van de doden. Tijd dus voor bloeddorstige series en vandaag mag ik dan ook het tweede seizoen van Sleepy Hollow aan jullie voorstellen.

Eind december 2014 bracht Fox ons Sleepy Hollow. Een serie gebaseerd op de gelijknamige film met Johnny Depp uit 1999, maar met veel meer ruimte om de urban legend tot leven te wekken.

Seizoen 1 recap

In het eerste seizoen maken we kennis met Ichabod Crane (Tom Mison) die ineens in de toekomst terecht is gekomen. Nouja, de tijd van nu. Hij komt rechtstreeks uit de revolutie en dat levert meteen al de nodige lollige momenten op. Hij kende immers veel van de grootheden van toen persoonlijk en laat duidelijk zien dat het Amerikaanse volk haar helden iets teveel verheerlijkt.

Het is al snel aan Abbie Mills (Nicole Beharie) om Ichabod uit de problemen te houden, maar gelijktijdig blijkt dat Ichabod niet de enige is die uit het verleden is ontsnapt. Meteen in de eerste aflevering gaan de eerste koppen rollen door de Headless Horseman die het dorpje Sleepy Hollow teistert.

De Headless Horeseman is overigens één van de mythische ruiters die het dorp teistert. Deze staan onder leiding van een veel kwaadaardiger wezen genaamd Maloch die zijn best doet om de Apocalyps tot uitvoer te brengen.

Daarnaast worstelt Abbie Mills met haar zus Jenny Mills (Katrina Crane) die maar niet uit de problemen weet te blijven en Ichabod moet ook zijn liefje Katrina Crane (Katia Winter)uit het vagevuur proberen te redden. Bovendien komen we er achter dat Ichabod een zoon genaamd John Parrish (John Noble, Fringe) heeft en die is niet bepaald happy met zijn paps en mams.

Seizoen 2

In seizoen 2 is ons duo bet bijgekomen van de avonturen in het vagevuur, maar de duistere krachten in Sleepy Hollow worden sterker nu John Parish er rondhuppelt. Bovendien is Katrina nog altijd een gevangene van de Headless Horseman.

In vergelijking tot het tweede seizoen was het eerste duidelijk een voorstelrondje. Het plot in seizoen 2 bevat veel meer variatie en wendingen waardoor iedere aflevering echt van belang is op het vervolg van het verhaal van onze Ichabod en Jenny. Bovendien duikt Orlando Jones opnieuw op als Captain Frank Irving.

Het tweede seizoen kenmerkt zich ook door een sterkere opbouw naar de cliffhanger die ons naar het volgende seizoen moet trekken. Het script zit zonder twijfel een stuk beter in elkaar.

https://www.youtube.com/watch?v=8VnOzjR7bP8

Extra’s

Sleepy Hollow seizoen 2 bestaat uit een set van 5 DVD’s en kent zo’n 14 uur aan afleveringen. Naast bloopers, commentaartracks en verwijderde scenes heeft Fox nog een klein aantal echt leuke extra’s aan de schijfjes toegevoegd zoals specials over de mythes en de monsters van seizoen 2. Deze geven meer achtergrondinformatie over hoe de monsters zijn ontstaan. Daarnaast leren we meer over de geschiedenis van het dorp en is er een eerbetoon aan de sleepyheads. Voor de fans volop bonusmateriaal dus.

Weetje

Voor iedereen die uitstapjes naar andere series wel kan waarderen is het leuk om te weten dat Tom Mison ook als Ichabod Crane opduikt in Bones seizoen 11, aflevering 5: The Resurrection in the Remains. Ook in deze aflevering is hij samen met Abbie Mills te zien.

Conclusie

Bij een verhaallijn dat zo snel wisselt van plot als in dit tweede seizoen van Speely Hollow wil ik er simpelweg niet teveel over kwijt. Dit zou een aantal verrassingen teniet doen en dat is zonde. Hoewel je aan het einde van seizoen 1 nog prima kan afhaken, laat het verhaal in seizoen 2 je gewoon niet meer los. Topserie!

Beschikbaarheid

Sleepy Hollow seizoen 2 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.