Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk Extreme 500 Portable SSD

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer compact
  • Behoorlijk snelle lees en schrijftijden
  • Prima voor gebruik met een TV

THE BAD

Een SSD als geen ander, dat moet de gedachte zijn van de ontwerpers van de Extreme 500 Portable SSD van SanDisk. Het ontwerp van de SSD is radicaal anders in vergelijking tot de externe SSD’s die we regelmatig zien verschijnen.

Unboxing

SanDisk voorziet de Extreme 500 Portable SSD van een compacte handleiding en een USB 3.0 kabel. Inderdaad. Deze SSD is gemaakt voor dagelijks comfort.

Design

Voor een SSD is het design van de Extreme 500 Portable SSD ronduit opvallend. De SSD meet zo’n 7,5 cm bij 7,5 cm. Het apparaatje is net iets minder dan een centimeter dik. Een stevig metalen oog maakt het mogelijk om de SSD ergens aan te bevestigen terwijl de USB 3.0 poort netjes is afgesloten met een klepje. De hele behuizing is van stootwerend plastic waardoor de Extreme 500 Portable SSD de nodige klappen kan hebben.

SecureAccess

SanDisk levert haar SecureAccess software mee met de Extreme 500 Portable SSD. Deze software maakt het mogelijk om data op de drives te beveiligen. SanDisk maakt gebruik van 128-bit AES encryptie. Dit is een beveiliging van redelijk hoog niveau. De software kan op zowel Windows als Mac gebruikt worden. Het voordeel van deze software is dat wanneer je de versleutelde informatie op de drive verliest, de vinder er in ieder geval niets mee kan.

Tests

We hebben de SanDisk Extreme 500 Portable SSD laten benchmarken door GoMemory.net. Daar werd een maximale leessnelheid van 377,2 MB per seconde gemeten en een maximale schrijfsnelheid van 293,1 MB per seconde.

Interessant is dat de Extreme 500 Portable SSD een constante schrijfsnelheid van 30,16 MB per seconde aan kan. Daarmee is hij geschikt om aan een TV te hangen om opnamen op Full HD ge maken. Zelfs UHD opnamen zijn in theorie mogelijk.

We hebben een aantal valtests met de Extreme 500 Portable SSD uitgevoerd om de kwaliteit van het plastic beter in beeld te krijgen. Omdat het om gematigde shockbestendigheid gaat hebben we ons beperkt tot het simuleren van reguliere valongelukjes. Denk aan het vallen op verschillende ondervloeren van tafelhoogte (120CM). Op enkele krasjes na is de behuizing nog steeds in tact. Prima werk van SanDisk.

Conclusie

Simpel, sterk en snel, dat is de belofte van de Extreme 500 Portable SSD. SanDisk komt deze belofte veilloos na. De drive presteert top en is een plezier om op zak te hebben. Dit is een nogal korte conclusie, maar ook dat is vooral een compliment

Beschikbaarheid

De SanDisk Extreme 500 Portable SSD verschijnt in 120GB en 240GB uitvoeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.