Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk Connect Wireless Stick

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Wireless stick voor weinig
  • Zeer stabiele verbinding
  • Sterk verbeterde app
  • Geschikt voor iOS en Android
  • Chromecast ondersteuning

THE BAD

  • Datasnelheden van en naar de computer mogen echt wel omhoog

Een USB stick met WiFi, dat is de SanDisk Connect Wireless Stick. Met deze nieuwe stick vervangt SanDisk de SanDisk Connect Wireless Flash Drive waarmee ze vorig jaar voor het eerst WiFi en een USB stick met elkaar combineerden.

Unboxing

Wij ontvingen de stick zonder verpakking op een event. Het enige dat we zeker weten is dat je een simpele handleiding bij de stick ontvangt. Daarmee is de uitlevering vergelijkbaar met de SanDisk Connect Wireless Flash Drive.

Design

Het design van de SanDisk Connect Wireless Stick is op een aantal punten echt anders dan haar voorganger. Het eerste dat opvalt is dat het nu echt een blokje is geworden. De stick meet 7,6 cm x 1,9 cm x 0,9 cm.
De uitschuifbare USB plug vervangen voor een vaste plug met een dopje. Dat laatste is qua design heel mooi, maar natuurlijk moet je gelijktijdig uitkijken dat je deze niet verliest. Het grote voordeel is wel dat de stick beter te plaatsen is in systemen met weinig ruimte om de USB aansluiting heen.

Benchmarks

De benchmarks van de SanDisk Connect Wireless Stick zijn wat saai. Het betreft een reguliere USB 2.0 stick. In de test van onze vrienden bij GoMemory.net zien we een leessnelheid van 12,82MB per seconde en een schrijfsnelheid van 12,03MB per seconde.

De accu van de SanDisk Connect Wireless Stick is in 2 uurtjes volledig op te laden. Op een volle lading gaat de accu zo’n 4,5 uur mee bij gebruik van maximaal 1 stream.

App

Het hart van de SanDisk Connect Wireless Stick is natuurlijk de WiFi connectiviteit. Deze komt vanuit de Connect Drive app voor iOS en Android.

De installatie vanuit de Android app is een eitje. Wanneer je de app start, zal deze meteen naar het WiFi netwerk van de SanDisk Connect Wireless Stick zoeken en je ermee verbinden. Onder settings kun je dan het wachtwoord en andere aanpassingen doorvoeren.

Om zowel met de drive als het internet thuis verbonden te zijn, moet je de SanDisk Connect Wireless Stick verbinden met jouw WiFi thuis. Ook dit werkt enorm makkelijk. iOS gebruikers kunnen genoegen nemen met het idee dat de iPhone gebruik kan blijven maken van 3G/4G wanneer deze met de stick is verbonden.

Wat opvalt met betrekking tot de vorige app is dat de navigatie enorm goed in elkaar zit. Ook het design van de app past goed bij het material design dat we in Android terugzien. Een mooie, vloeiende ervaring. Daarnaast is de verbinding enorm stabiel. Streamen met de geclaimde drie apparaten tegelijk blijkt bij 720p beelden geen enkel probleem. Bij Full HD krijgt de stick het wat lastiger en ben je eigenlijk beperkt tot één stream.

Leuk detail is dat de app ook compatible is met verschillende streaming sticks zoals de Google Chromecast. Dan moet je wel de stick op jouw WIFi netwerk hebben ingesteld omdat de Chromecast en de stick anders niet met elkaar kunnen kletsen.

Conclusie

De SanDisk Connect Wireless Stick is de goedkoopste WiFi stick die je op dit moment in de schappen zal vinden. Wij vinden de 16GB uitvoering voor zo’n €40 in de zoekmachines. Met name gebruikers van smartphones als de iPhone, maar ook de Galaxy S6 zitten vast aan de beschikbare opslagruimte op hun toestel. Dan zijn sticks als deze echt een ideale oplossing. Zelf knal ik er dan ook het liefst wat films en series op zodat ik altijd wat te kijken heb zonder teveel ruimte op te offeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.