Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mr HandsFree Premium Range Organic Touch 8800

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mooi materiaalgebruik
 • Leuke kleuren
 • Twee USB aansluitingen
 • Maximaal 2,1 ampère laadstroom
 • Flinke capaciteit

THE BAD

 • De rand is van plastic

Dit najaar komt Mr HandsFree met een serie modieuze powerbanks op de markt. Het gaat om de Portable Power Charger 4400mAh en de Premium Range Organic Touch 8800. Beiden komen uit de premium range van Mr HandsFree en vallen op door de Organic Touch afwerking.

Unboxing

In alle gevallen ontvang je van Mr HandsFree een handleiding en een bijpassende USB kabel. Netjes in dezelfde kleur als de Premium Range Organic Touch 8800 en het zijn flatcables waardoor ze minder gemakkelijk in de knoop raken.

Design

De Premium Range Organic Touch 8800 valt echt op door haar design. Mr HandsFree heeft duidelijk haar inspiratie uit de Galaxy S5 serie van Samsung gehaald. Net als bij dat toestel heeft Mr HandsFree (in het geval van de leather versies) pu-leder (PolyUrethaan) gebruikt dat eruitziet en aanvoelt als echt leder. Je ruikt het alleen niet. Voor de denim (jeans stof) variant maakt Mr HandsFree gebruik van echte denim.

Ook de rand van de Premium Range Organic Touch 8800 lijkt duidelijk geïnspireerd op de Galaxy S5 behalve dat Mr HandsFree hier toch voor plastic heeft gekozen. Niet vreemd natuurlijk gezien de adviesverkoopprijs die relatief laag is voor een 8800mAh power bank. De kleur van de rand is weer afkomstig van dat van de iPhone 6 van Apple. Verder heeft Mr Handsfree er haar nieuwe mhf logo op gedrukt.

In de Premium Range Organic Touch 8800 powerbanks zitten verschillende LED’s om de batterijstatus weer te geven en een LED lamp zodat je de Premium Range Organic Touch 8800 ook als kleine zaklamp kunt gebruiken. Mr Handsfree heeft daarbij gekozen om witte LED’s te plaatsen, wat er heel strak uitziet.

Specs

Mr Handsfree heeft de Premium Range Organic Touch 8800 van een batterij voorzien dat bij een bekende, grote batterijleverancier vandaan komt. Helaas is het ze niet toegestaan om te zeggen wie de toeleverancier is. Ze onderstrepen wel dat het niet om een goedkope Chinese batterij gaat. De batterij komt van een grote Koreaan. Als Vlaams bedrijf hebben ze immers te maken met de Europese en Belgische wetgeving aangaande service en garantie.

De batterijstatus wordt weergegeven aan de hand van 4 LED’s die elk voor een kwart capaciteit staan. De accu van de powerbank heeft rond de 8 uur nodig om helemaal op te laden.

De Premium Range Organic Touch 8800 beschikt over twee USB poorten om apparaten mee te laden. Door een klein verschil in de pin layout voor Apple en Android toestellen is de eerste poort geöptimaliseerd om te gebruiken in combinatie met Apple toestellen. De tweede voor Androids. De USB poort kan op maximaal 2,1 ampère smartphones opladen. Voor een Galaxy S6 Edge Plus staat dit gelijk aan 40% laden in 56 minuten. Wanneer twee apparaten gelijktijdig laden, zal de accu beide apparaten 1 ampère leveren. Overigens zal de lader ook terugschakelen naar 1 ampère wanneer apparaten geen Fast Charge ondersteuning bieden.

Laadcapaciteit

Hoeveel keer jij jouw smartphone met de Premium Range Organic Touch 8800 kunt opladen is natuurlijk sterk afhankelijk van de capaciteit van de accu. Daarom een paar populaire modellen ter vergelijking:

Conclusie

De Mr HandsFree Premium Range Organic Touch 8800 is een kleine powerbank met een enorm vermogen. Dit heeft Mr Handsfree weten te combineren met een leuk design en een zachte verkoopprijs. De LED aan de zijkant heeft geen enorm bereik, maar komt prima van pas wanneer je op zoek bent naar een sleutelgat. Praktisch en mooi dus.

Beschikbaarheid

De Mr HandsFree Premium Range Organic Touch 8800 gaat €49,99 kosten in deze 8800mAh uitvoering. Voor €29,99 haal je de 4400mAh uitvoering in huis.

5 reacties

 1. Ik gebruik deze powerbank ondertussen 5 maand. Soms weigert deze dienst: je sluit aan op de smartphone en toestel start probleemloosop. Na een tijdje schakelt de powerbank onverwacht uit en het is onmogelijk om die weeraan de praat te krijgen. Enige mogelijkeid is om opnieuw eventjes op te laden (enkele seconden volstaan). Blijkbaar ergens een kleinf foutje. Mr. Handsfree wil nakijken, maar het lijkt mij toch niet normaal dat ik de verzendkosten moet betalen voor een toestel dat niet correct werkt.

  1. Ik heb dus echt exact hetzelfde probleem!

   Mijn smartphone wilt hij opladen
   Maar een iPod Nano niet…
   Dan schakelt de powerbank zichzelf uit
   Zelfs als de powerbank volledig vol is

   Als ik de smartphone en iPod tegelijk oplaad,
   dan lukt het weer wél, maar dan is
   de powerbank in no time leeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.