Jeroen
Jeroen

Review: Momonga Pinball Adventures (Wii U)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Origineel
  • Allerlei games in één
  • NL Indie Devs
  • Verhaallijn

THE BAD

  • Te kort
  • Te weinig mini games
  • Te weinig afwisseling in muziek
  • Vrienden weinig gebruikt

Het enige nadeel aan een authentieke pinball game, is het authentieke van pinball. Zeg nou zelf, na een keer of tien spelen op dezelfde automaat heb je het wel gezien, toch?! Wat nu als je een pinball game kon spelen die bestaat uit een land vol speelautomaten, die verhaaltechnisch met elkaar in verbinding staan door middel van allerlei uitdagingen, missies en geweldige minigames?

Juist, dan zeg jij Momonga Pinball Adventures!

Wihaaa! Of beter gezegd Wii UUU! Ja, deze game klonk je waarschijnlijk al wat bekend in de oren, want Momonga Pinball Adventures is al enige tijd op Android en IOS te spelen. Daar werd de game zo enorm goed ontvangen en beoordeeld dat de enige logische stap (of rol), naar het platform van Nintendo Wii U was.

Momonga

Momonga (IRL de Pteromys momonga) is een vliegende Japanse eekhoorn, aka de pinball, die je in een Aziatische adventure- en rpg setting, aka de flipperkast, op reis flippert.

Deze kleine knabbelaar rolt je mee naar een episch avontuur om zijn stam te redden. Momo (ja, cute hè) steelt al snel je hart door het schattige character design en de gesproken teksten. Deze zijn een soort Koeterwaals Japans, wat enorm leuk is. De vertaling is gelukkig ondertitelt in het Engels. Vergis je niet, deze game ziet er misschien lieflijk uit als een kids game, maar niets is minder waar. Deze game is gericht op de leeftijd vanaf 7 jaar en zelfs voor hen kan het rollendeweg wat lastig zijn. Is dat een nadeel? Nee, deze game is voor ons, players!

De Game

De vliegende eekhoorn wordt aangevallen door een stelletje uilen die zijn dorp tot de grond gelijk maken. Momo gaat dankzij de training van Panda de Panda (Pinda was geiniger geweest) het avontuur aan om in negen levels de aanvallers te verslaan en zijn dorpelingen terug te vinden. Doordat Momo zelf de pinball is, flipper je jouw main character dwars door allerlei voorwerpen, deuren en gangen om steeds verder de verhaallijn ingezogen te worden. Net als je eventjes uitgeflipperd denkt te zijn, kom je in een minigame terecht waar je vliegend muntjes of taartjes mag verzamelen. Verder in de game wordt het een stuk lastiger. Er zijn bepaalde doelen ingesteld, bazen te verslaan en je hebt hulp nodig van je maatjes Purno de Purno… Ik bedoel de Panda, Guaka de Mol en de Vuurvlieg Fry.

Review Momonga Pinball Adventures Wii U

Nederlandse Indie Devs

Paladin Studios is (of was) een kleine onafhankelijk game studio, ook wel Indie Devs (Independent Developers) genoemd. Zij begonnen in 2005 ooit met twee man en zijn nu tien jaar later met 25 meer een trotse studio in Den Haag. Deze Nederlandse gamedesigners hebben een geweldig, origineel product gemaakt dat allerlei spelelementen bevat en totaal niet verveelt. Sterker nog, ik moest aan de review beginnen, maar ik wilde het uitgespeelde spel op een aantal levels eerst nog wat verbeteren.

Android IOS versie

Dit is één van de weinige games die al perfect werkt op een mobieltje of tablet. De graphics zijn al supermooi en ik begrijp best dat Nintendo deze game graag wilde toevoegen aan hun shop. De Android en IOS versie is nog altijd voor weinig te koop. Zeker een aanrader als je een originele, goed mobiel speelbare game wilt hebben. Je bent er wel zo doorheen. In een uur of twee heb je em wel uitgespeeld, al kan je wel het één en ander verbeteren.

momonga_pinball_adventures

Wii U versie

De Wii U versie is duidelijk een verbetering. Hij voelde al lekker aan met de mobiele versie, maar bij de Wii komen de controles echt tot hun recht. Grafisch is het net wat gelikter en ook het geluid is mooi, al is het deuntje wel bijna altijd hetzelfde.

Leeftijd

Zoals Paladin al aangeeft is het vanaf zeven jaar. Ik denk gericht op 12 tot 50 jaar. Voor kids onder de zeven jaar is het echt wat tricky, dus goed geschoten met de richtleeftijd. Bejaarden flippen sowieso de kast uit als ze dit proberen te spelen.

Conclusie

Momonga Pinball Adventures voor de Wii U is een te gekke en originele game die voor ‘iedere’ leeftijd zorgt voor leuk tijdverdrijf. Houd je van adventure en rpg, dan is dit een superleuke afwisseling en helemaal jouw game! Ook voor de niet rpg liefhebbers zit er lekker veel actie in de taxi door het flippergeweld. De game is grafisch superstrak en spotgoedkoop. Jammer genoeg is de game wat kort. Ik had liever wat meer en wat kortere leveltjes gezien, met wat (nog) extra minigames. Verder zou ik nog wel wat meer karakters willen zien/gebruiken in alle levels en nieuwe chars erbij willen. De kraanvogel, tijger en de slang? Of om in jullie flow te schrijven Chiang Shane the Crane, To Fu Ur the Tiger en Sensei Rake the Snake (ja, dat worden copyrights, guys).

Roll you later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.