Philips vernieuwt de Hue Bridge voor Apple’s HomeKit

Diepe integratie met iOS is vanaf het begin van Hue altijd al belangrijk geweest. Met HomeKit probeert Philips dan ook vooraan te lopen, maar hiervoor moest wel het hart van het systeem op de schop.

Onder de noemer Hue Bridge 2.0 komt Philips met compleet nieuwe hardware voor het hart van het systeem. Niet vreemd, want Apple is zoals altijd erg specifiek over hardware dat met het systeem van Apple verbonden mag worden. Net als bij de Lightning kabels moeten bepaalde chips gebruikt worden en zo garandeert Apple natuurlijk ook dat ze hun aandeel in de verkopen van HomeKit apparatuur meekrijgen. Slim.

Voor Hue gebruikers met iOS apparaten betekent dit dat voor HomeKit gebruik de oude hub de deur uit mag om plaats te maken voor een nieuw kastje dat er naar mijn smaak ook nog eens een stuk strakker uitziet. Het is namelijk gedaan met de iconische ronde vorm. Hue Bridge 2.0 is vierkant met afgeronde hoeken.

Na de overgang op de nieuwe Hue Bridge 2.0 is het mogelijk om de verlichting in huis aan te sturen via Siri.

Beschikbaarheid

De Philips Hue Bridge 2.0 ligt vanaf 6 oktober in winkel voor €59,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events