Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus lanceert de (ceramische) OnePlus X

Na de OnePlus 2 eerder dit jaar, komt OnePlus nu al met een nieuwe smartphone genaamd de OnePlus X. Bijzonder aan deze smartphone is niet alleen dat deze in een glazen uitvoering verkrijgbaar is, maar ook in een ceramische uitvoering. Chinees porselein iemand?

Dat de ceramische versie een gelimiteerde editie betreft is niet heel vreemd. Het totale productieproces van die specifieke uitvoering kost OnePlus 25 dagen. Zo moet een zirkoon mal gemaakt worden van 0,5mm dik waar het ceramische materiaal in wordt gebakken op een temperatuur van 1.500 graden Celsius. Het bakproces kost 28 uur waarna het materiaal twee dagen nodig heeft om af te koelen en uit te harden. Hierna volgend drie ronden waarin het materiaal wordt gepolijst. Hoewel de productie lang en kostbaar is, heeft ceramiek het voordeel extreem krasbestendig te zijn.

De OnePlus X is voorzien van een f/2.2 13 megapixel camera achter met een 0,2 seconde autofocus met fase detectie. Voor krijg je 8 megapixel voor selfies. Onder de motorkap ligt een Qualcomm SnapDragon 801 chipset. Dit is een 64-bit 2.5GHz quad-core processor met een Adreno 330 GPU en 3GB aan werkgeheugen. Een opvallende stap ‘omlaag’ in vergelijking tot de Qualcomm Snapdragon 810 chipset die in de OnePlus 2 zit. Er zitten twee slotjes voor nano SIMs in het toestel waarvan de tweede ook inzetbaar is voor microSD kaartjes.

Het display van de OnePlus Xmeet 5 inch en is Full HD (1080×1920 pixels). OnePlus maakt voor de OnePlus X gebruik van een OLED display wat een goede zichtbaarheid in de zon moet opleveren.

Beschikbaarheid

De OnePlus X is vanaf 5 november te koop voor €269. De ceramische versie komt pas op 24 november beschikbaar voor €369.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.