iFixit: iPhone 6S is praktisch waterdicht

Nu Apple in Amerika een iPhone Upgrade programma heeft lopen waarbij het oude iPhones terugneemt en omruilt voor nieuwere versies, is Apple ook verantwoordelijk geworden voor de schadeafhandeling. Het is immers een soort van lease constructie. De heren van iFixit ontdekten hoe Apple voorkomt dat het al te veel reparaties binnenkrijgt.

We wisten al dat Apple voor een veel sterker aluminium heeft gekozen om minder last te krijgen van krassen achterop het toestel. Ook is de constructie steviger geworden om het doorbuigen van de toestellen te voorkomen.

Na het uit elkaar halen van de iPhone 6S ontdekte reparatiesite iFixit dat de nieuwe iPhone 6S waterdicht is gemaakt door Apple. Iets dat Apple bewust niet lijkt te communiceren. Logisch, want als de gebruikers weet dat het toestel waterdicht is, gaat de gebruiker meer risico nemen met voor Apple het risico dat mogelijke claims over waterdichtheid niet waargemaakt kunnen worden.

Interessant is ook hoe Apple de iPhone 6S waterdicht heeft gemaakt. Natuurlijk zitten er de nodige rubber pakkingen in de body verwerkt om te voorkomen dat water naar binnen kan sijpelen. Daarnaast zijn alle connectors op het moederbord waterdicht gemaakt zodat water dat binnenkomt niet meteen alle elektronica zal kortsluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder

Arjan Olsder