Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

DJI is de echte GoPro uitdager met Osmo; de eerste eventcam

Het staartje van 2015 is de opmaat van de grote actioncam/ drone oorlog tussen GoPro en DJI. GoPro maakt er geen geheim van om met een drone te komen. DJI kondigt vandaag hun actioncam alternatief aan; de OSMO. De camera is geheel geïntegreerd met een stabilizer en smartphone koppeling. Wat we zien in het persbericht en voorbeeldfilmpjes is erg veelbelovend!

DJI Cosmo handheldDe Osmo is gebaseerd op de ZenMuse stabilisatie van DJI en wordt standaard geleverd met een 4K, 12-megapixel camera met een 94 ° veld-of-view lens. Dit betekent een iets krapper beeld dan de extreme GoPro beelden. Voor filmers is dit waarschijnlijk een stuk prettiger.

“DJI verfijnt constant de manier waarop camera’s in de ruimte bewegen. In de lucht en op de grond”, zegt Frank Wang, DJI CEO en oprichter. “Met de Osmo, hebben we een camera speciaal ontworpen om vloeiende beelden te filmen.” Intelligente bediening in het handvat maakt het mogelijk te wisselen tussen filmen, fotograferen en de vele mogelijkheden te activeren.

DJI Osmo smartphoneGebruikers kunnen live beelden van de camera bekijken; de camera-instellingen aan te passen en slimme functies activeren, zoals de Panorama modus. De Osmo maakt ook extreem lange sluitertijden mogelijk.
Het Osmo handvat is uitgerust met een stereo microfoon en een 3,5 mm audio-aansluiting voor het opnemen van professioneel geluid met externe microfoons. “De traditionele handheld camera’s zijn ongeschikt voor handheld filmen” zegt Paul Pan, DJI Senior Product Manager. “Traditionele camera’s registreren een gebeurtenis. De Osmo maakt het mogelijk om een gebeurtenis te herbeleven dankzij de vloeiende bewegingen en de mogelijkheden om de beelden snel te delen.” Tja zo’n quote is echt er één uit het marketing boekje.

Wij vinden de Osmo eerder een stuk gereedschap waarmee Hollywood technieken nu door iedereen toe te passen zijn. In een tijd van vloggers en camjo’s is een dergelijke camera het juiste gereedschap op het juiste moment. Het Osmo handvat is volledig compatibel met DJI bestaande Zenmuse serie, waardoor het past op de DJI Inspire 1 met een Zenmuse X3, een Zenmuse X5 Pro of een Zenmuse X5 Raw.

DJI Osmo cameraOsmo is een spannend product. De actie camera was een hit, maar niet iedereen springt uit de atmosfeer of duikt van een berg. Met een goede gestabiliseerde camera kan iedereen Hollywood beelden maken van een feestje, bruiloft, vakantie of andere belangrijke gebeurtenis. Het zou maar eens zo kunnen zijn dat de Osmo het fundament onder de marktpositie van GoPro gaat aantasten. DJI is krachtig in prijspunten en productie. Een geduchte concurrent voor GoPro.

De Osmo is beschikbaar als pre-order bij de store.dji.com voor USD 649 een zal medio oktober 2015 leverbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.