De Surface Pro 4, Surface Book, Lumia’s 950, 950 XL & 550, Band 2 en HoloLens update

Microsoft heeft gisteravond letterlijk een bult nieuwe apparaten aangekondigd. De basis van het hele verhaal is natuurlijk Windows 10. Windows 10 op nieuwe tablets, op nieuwe laptops, smartphones, de Xbox One en natuurlijk de HoloLens en de Band 2 die nauw met Windows 10 overweg kunnen.

Microsoft Xbox One

Microsoft heeft Windows 10 voor de Xbox One eindelijk klaar om uit te rollen. In november mag je de software update voor de Xbox One verwachten. Vanaf dat moment gaat Microsoft ook haar Xbox One Backward Compatibility programma starten waarbij je jouw oude Xbox 360 titels kunt activeren op de One. Mits deze al geschikt zijn gemaakt door de ontwikkelaars.

Microsoft HoloLens

Microsoft gaat in 2016 de HoloLens voor het eerst op de markt zetten voor ontwikkelaars. In tegenstelling tot de huidige stortvloed aan VR brillen, richt de HoloLens zich op augmented reality en projecteert informatie vanuit Windows 10 programma’s over jouw wereld heen. De developer editie van de HoloLens gaat $3.000 kosten. Wanneer we als consument aan de HoloLens gaan is nog onbekend, maar het zou goed kunnen dat we weer een jaar verder zijn.

Microsoft Band 2

De Microsoft Band 2 is de nieuwste wearable van Microsoft die al jouw inspanningen registreert. De software heeft verschillende updates gekregen en het display van de Band 2 is nu gebogen waardoor deze gemakkelijker om de pols zal zitten.

Microsoft Surface Pro 4

Microsoft gooit al jaren hoge ogen met haar Surface Pro tablets. Ook dit jaar krijgen we weer een nieuwe editie voor onze kiezen en wel de Surface Pro 4. De nieuwe Surface Pro meet nog maar 8,4 mm dik en krijgt een 12,3 inch PixelSense display mee. Microsoft heeft er hard aan gewerkt om de nieuwe Surface Pro 4 stiller te maken en ook om de warmteproductie terug te dringen.

Microsoft komt ook met een nieuwe TypeCover die ook aan de Surface Pro 3 te koppelen is. De nieuwe TypeCover bevat een vingerafdruksensor om zo het inloggen op de tablet en apps gemakkelijker te maken.

Hier in Nederland verwacht Microsoft 6 varianten te gaan verkopen. De Surface Pro 4 Core M 128GB (4GB RAM) voor een adviesprijs van 999 euro incl. btw, Surface Pro 4 Core i5 128GB (4GB RAM) voor een adviesprijs van 1.099 euro incl. btw, Surface Pro 4 Core i5 256GB (8GB RAM) voor een adviesprijs van 1.449 euro incl. btw, Surface Pro 4 Core i7 256 (8GB RAM) voor een adviesprijs van 1.799 euro incl. btw, Surface Pro 4 Core i7 256 (16GB RAM) voor een adviesprijs van 1.999 euro incl. btw en de Surface Pro 4 Core i7 512 (16GB RAM) voor een adviesprijs van 2.449 euro incl. btw.

Microsoft Surface Book

Nieuw in Microsoft’s eigen assortiment is de Surface Book. Een laptop waarvan het scherm los te koppelen is en waarvoor Microsoft een heel bijzonder scharnier heeft ontwikkeld. De Surface Book komt met een 13,5 inch PixelSense display met 267 DPI. Net als de Surface Pro 4 komt de Surface Book met verschillende Intel configuraties op de markt. Daarnaast komt er een optionele externe GPU voor gamers en beeldbewerkers. Voorlopig zal de Surface Book niet buiten Noord-Amerika verkocht worden.

Lumia 550

Microsoft presenteerde ook de eerste Native Windows 10 Lumia’s. De Lumia 550 is het budgetknallertje van de nieuwe serie. Kent geen continuum (kom ik zo op terug), maar krijgt wel een net 4,7 inch 720p HD display mee. Je krijgt standaard Microsoft Office en Cortana. Daarnaast is het een 4G LTE toestel, dus snel mobiel internet.

Lumia550_Marketing_03_SSIM

De chipset bestaat uit een Qualcomm Snapdragon 210 met een quad-core 1.1GHz processor. Achter krijg je een 5 megapixel camera met LED flash en voor 2 megapixel voor selfies.

Lumia 950 en Lumia 950 XL

De Lumia 95- serie is uitgerust met Windows Continuum waardoor je jouw dektop apps en documenten met gemak meeneemt. Koppel je een toetsenbord en muis met de speciale dock aan het toestel, beschik je over een volledige Windows 10 computer. Natuurlijk met de specs van jouw smartphone.

De chipset van de Lumia 950 bestaat uit een Qualcomm SnapDragon 808 met een hexa(6) core processor erop. Achterop krijg je een 20 megapixel PureView camera met Zeiss lens, optische beeldstabilisatie en triple LED flash. Met dat laatste is Microsoft de eerste. Voor krijg je een 5 megapixel groothoek camera voor selfies.

Lumia_950_Marketing_01_DSIM1

Het display van de Lumia 950 meet 5,2 inch en heeft een resolutie van 2.560×1.440 pixels. Dat komt neer op 564 DPI.

De Lumia 950 XL is met 5,7 inch niet alleen een groter display aangemeten, maar kent ook een sneller chipset. Dit is de Qualcomm SnapDragon 810 octa(9) core die we onder anderen van de OnePlus 2, Xperia Z3+ en de nieuwe Gigaset smartphones kennen.

Ook Microsoft lijkt om naar USB Type-C. Alle nieuwe smartphones hebben deze aansluiting meegekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events