Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Boomerang is Instagram voor video’s

Instagram heeft deze week een nieuwe app gelanceerd met de naam Boomerang. De app doet ongeveer wat Instagram doet, maar dan met extreem korte video’s.

In tegenstelling tot Vine maakt Boomerang een video van 1 seconde. Deze ene seconde aan beeld wordt samengesteld uit vijf foto’s die de smartphonecamera in burstmodus schiet. Deze vijf frames worden steeds heen en weer gespoeld. Vandaar de naam Boomerang.

In tegenstelling tot Instagram bevat Boomerang geen eigen sociale netwerk. In plaats daarvan zet hij jet filmpje als .gif in jouw galerij (Android) of op jouw Camera Roll (iOS). Van daaruit kun je het filmpje delen via Facebook, Twitter of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.