Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Amazon stopt verkoop Apple TV en Chromecast

Met de Fire TV heeft Amazon al enige tijd een eigen mediaplayer oplossing voor iedereen die films en series van het webwarenhuis wil bekijken. Daarnaast is de Android box natuurlijk ook geschikt om op te gamen. Om de positie van haar Fire TV te verstevigen heeft Amazon besloten de grootste concurrenten uit haar assortiment te verwijderen.

De Apple TV en Chromecast zijn niet de enige slachtoffers die Amazon maakt. Ook de Nexus Player wordt per 29 oktober uit het eigen assortiment gehaald. Ook toeleveranciers mogen de producten dan niet meer aanbieden en de voorraden moeten die dag ook uit de magazijnen worden gehaald.

De officiële reden dat Amazon deze stap onderneemt is omdat de Video Prime dienst van Amazon zeer populair zou zijn waardoor Amazon enkel mediaplayers toestaat die geschikt zijn voor Amazon Prime. Als voorbeelden noemt Amazon de Xbox, Playstation, Roku en eigen Fire TV.

Amazon Prime en de Fire TV zijn nog niet beschikbaar in Nederland, maar voor de landen waarin Amazon actief is, is dit een interessant stukje censuur van een webwinkel waar de klantbeleving het belangrijkst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.