Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung lanceert nieuwe, snelle 950 Pro SSD lijn

Met de nieuwe 950 Pro SSD lijn introduceert Samsung nieuwe NVMe M.2 SSD’s voor consumenten en zakelijke gebruikers. Doordat de NVMe M.2 SSD’s geen gebruik maken van de SATA standaard, zijn ze niet gelimiteerd aan de maximale datasnelheden van de SATA standaard.

Bij SATA SSD’s is de SATA standaard namelijk e bottleneck geworden. De controllers en geheugenmodules zijn namelijk veel sneller dan deze standaard aan kan. Hierdoor valt momenteel weinig verschil te meten tussen de topschijven van de diverse merken.

Het nadeel van de NVMe M.2 SSD’s van Samsung is natuurlijk wel dat jouw desktop of laptop over een M.2 aansluiting moet beschikken om gebruik te maken van de nieuwe SSD’s. Dit in tegenstelling tot de SATA aansluiting die momenteel overal te vinden is.

MVMe staat voor Non-Volatile Memory Express technologie. Deze controller zorgt voor de snelle prestaties en een lange levensduur van de geheugenchips. Voor de geheugenchips heeft Samsung gekozen voor V-NAND. De V staat hierin voor verticaal.

De Samsung 950 Pro NVMe M.2 SSD lijn beschikt over 256 bit AES encryptie en een eigen bescherming tegen oververhitting.

Beschikbaarheid

De NVMe M.2 SSD’s verschijnen in twee varianten. De 512GB versie heeft een leessnelheid en schrijfsnelheid van maximaal 2.500MB/s. De 256GB versie maximaal 1.500MB/s. De prijzen zijn respectievelijk €349,95 en €199,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.