Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung en Philips zetten GameFly op hun TV’s

Vorig jaar introduceerde TP Vision, het bedrijf achter de TV’s van Philips, Android TV in Nederland. Dit deden ze groots in samenwerking met OnLive. OnLive was een game streaming dienst van Sony, maar werd al snel uit de lucht getrokken. Niet alleen Philips, maar ook Samsung komt nu met een alternatief in de vorm van GameFly.

Deze week kondigde Samsung aan dat zij het GameFly platform op haar Smart TV’s beschikbaar stelt. Hiermee richt Samsung zich sterker op de consolegamer. Samsung garandeert een responsetijd van 1/10e seconde. Vanaf de Samsung Smart TV is een abonnement op de dienst direct af te sluiten. Voor €10 per maand krijg je toegang tot het hele GameFly portfolio. Bovendien zijn alle titels tien minuten lang gratis te spelen zodat je kunt ervaren hoe het is.

Vandaag kondigde Philips tijdens een interview aan ons aan dat ook zij GameFly gaan aanbieden op de nieuwe Android TV’s die dit jaar uitkomen. Hoe het zit met de responsetijd van die TV’s is nog wat onduidelijk, maar gamers hebben wel een sterke focus voor Philips. Zo integreerde Philips onder anderen een nieuwe bluetooth stack ter ondersteuning voor low latency bluetooth controllers. Je mag er vanuit gaan dat een abonnement bij Philips dezelfde prijs zal kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.