Review: Denon Globe Cruiser GC20

De Globe Cruiser van Denon zou dé ideale reisgenoot moeten zijn. Op zijn minst op basis van de accessoires die je er standaard bij krijgt. Deze hoofdtelefoon ging mee op reis naar de IFA en dit is mijn ervaring.

Unboxing

Helaas was mijn model al eens uitgepakt, dus geen video voor jullie. Wel kan ik je vertellen dat de uitrusting zeer compleet is. De draadloze hoofdtelefoon komt keurig met een snoer om toch te kunnen luisteren wanneer de accu leeg is, een verloop naar een 1/4 inch jack aansluiting, een verloop naar een vliegtuig aansluiting en een micro-USB kabel. Een netstroomlader is het enige dat aan het plaatje ontbreekt.

Design

De Globe Cruiser is een gesloten over-ear hoofdtelegoon. Denon heeft deze voorzien van stalen scharnieren en de hoofdtelefoon is redelijk compact op te ruimen. De reisetui waarin Denon de Globe Cruiser levert gaat echter uit van een alternatieve houding die wat meer ruimte inneemt.

De Denon Globe Cruiser maakt geen gebruik van touchbediening op de oorschelp. In plaats daarvan kent de rechter oorschelp een hele serie knoppen en is de meest vitale knop, voor het opnemen van telefoongesprekken, op de linker oorschelp geplaatst.

Verder is de afwerking zoals we van Denon gewend zijn, luxe. Het geheel voelt gewoon stevig aan en zowel de hoofdband als de oorschelpen voelen lekker zacht waardoor de hoofdtelefoon niet gaat irriteren.

Geluidskwaliteit

De Denon Globe Cruiser GC20 bevat ruisonderdrukking. Deze vraagt natuurlijk wat meer capaciteit van de accu, maar is naar wens in en uit te schakelen. De ruisonderdrukking van Denon werkt zeer goed. Vooral wanneer je last hebt van monotoon geluid. Denk aan vliegtuigmotoren of, in mijn geval, de geluiden die de trein naar Berlijn produceerde. Onregelmatige geluiden zoals mensen die praten zijn wat lastiger, maar worden wel gedempt. Daarnaast sluit de gesloten behuizing je sowieso al af van de buitenwereld.

Voor het streamen van muziek biedt de Globe Cruiser GC20 ondersteuning voor aptX. Wanneer jouw smartphone ook over aptX beschikt levert dit een hogere bitstream op. Met andere woorden, er zit meer detail in jouw muziek. Ter vergelijking, bij gebruik van mijn Xperia Z3+ krijg ik op dezelfde CD rip in flac formaat een betere kwaliteit muziek dan wanneer ik de Globe Cruiser GC20 aan mijn Huawei Mate S koppel omdat die laatste geen aptX ondersteuning bevat.

Voor telefoongesprekken biedt de Globe Cruiser GC20 ondersteuning voor cVc. Deze Clear Voice Capture technologie voorkomt ruis wanneer je praat en zorgt er zo voor dat je het maximale uit jouw HD Voice verbinding haalt. Ook hier moet jouw smartphone deze technologie ondersteunen.

Hoewel Denon een perfecte ondersteuning voor bluetooth biedt, werd ik tijdens de IFA toch een beetje met de neus op de feiten gedrukt. De grote merken duiken allemaal op de hi-res audio standaard en deze ontbreekt nog bij Denon. Jammer, want vanaf de Sony Xperia Z2 is deze standaard al in smartphones terug te vinden. Dit had het plaatje mooi compleet gemaakt.

Het geluid dat de Globe Cruiser GC20 produceert is afkomstig van 40mm drivers in de oorschelpen. Hoe groter de drivers, hoe beter het geluid, dus deze keuze van Denon is vrij logisch.

Gebruikservaring

Ik heb de Globe Cruiser GC20 meegenomen naar de IFA. De lange treinritten van en naar Berlijn kennen toch best een hoop omgevingslawaai en zijn daarmee een ideaal testgebied voor de high-end hoofdtelefoon.

De ruisonderdrukking is me prima bevallen evenals het streamen vanaf de Xperia Z3+. De grote drivers en gesloten oorschelpen doen hun werk echt prima en lieten me daarmee lekker wegzakken in mijn eigen wereld.

Minder waardering heb ik voor de reisetui. Denon heeft deze zo ontworpen dat de Globe Cruiser GC20 er mooi in ligt wanneer je hem voor het eerst opent. Dat presenteert prima, maar neemt onnodig veel ruimte in mijn tas in beslag. Deze heb ik dus gewoon thuisgelaten evenals de accessoires die ik toch niet nodig zou hebben. Wat ik wel mee kan nemen zat in een kleiner tasje dat weer onderdeel was van de reisetui. Ik durf dan ook te stellen dat de reisetui door haar vormgeving haar doel niet heeft behaald.

Conclusie

De Denon Globe Cruiser GC20 is oprecht een prima hoofdtelefoon voor onderweg. De ruisonderdrukking werkt zeer goed evenals de kwaliteit van het geluid. Daarnaast kent de Globe Cruiser GC20 een hoog draagcomfort. Hoewel ik persoonlijk niet heel vrolijk kan worden van de reisetui, is het accessoirepakket verder uitstekend. Weinig op aan te merken.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Perfecte bluetooth ondersteuning
  • Fantastisch geluid
  • Goede ruisonderdrukking
  • Zeer compleet qua accessoires

THE BAD

  • Nog geen hi-res audio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.