Review: Amazon Kindle Paperwhite 2 Leather Cover

Enkele weken geleden schreven we over de Amazon Kindle Papershite 2. De nieuwste ereader van Amazon die buitengewoon goed omgaat met haar 6 inch Carte E-Ink HD touchscreen en ook nog eens over 3G beschikt. Vandaag bekijken we de lederen cover die het geheel lijkt af te maken.

Unboxing

De unboxing van de Amazon Kindle Paperwhite 2 Leather Cover is alles behalve echt spannend. Je krijgt er een informatiekaartje bij en daar moet je het mee doen. Echt veel meer kunnen we ook niet bedenken, dus de uitrusting is prima in orde.

Design

Het design van de Amazon Kindle Paperwhite 2 Leather Cover biedt bescherming rondom. De achterkant bestaat uit een schaal die de combinatie een flink stuk dikker maakt. Door het flexibele plastic sluit de cover keurig om de Amazon Kindle Paperwhite 2 terwijl de knoppen en aansluitingen beschikbaar blijven.

De flap die over het scherm klapt is van binnen met soort denim afgewerkt. De buitenkant is afgewerkt met leder, maar Amazon laat nergens weten om wat voor’n leder het gaat. Het ruikt naar leder. Het voelt een beetje naar leder, maar het patroon is wel heel erg gelijkmatig. Net als op de foto’s die we overal tegenkomen. De vraag is dan ook of het echt leder is, of kunstleder.

IMG_4153

Toch kan ik niet ontkennen dat het er prachtig uitziet en heerlijk aanvoelt tijdens het lezen. Bovendien is de cover in 7 kleuren verkrijgbaar waardoor je de Amazon Kindle Paperwhite 2 kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Elke kleur is met een draad van gelijke kleur afgestikt.

Een mooi detail is de aluminium clip waarmee je zelfs op de tast meteen aanvoelt hoe je de Kindle vasthoudt wanneer je begint te lezen. Bovendien maakt de clip het design netjes af.

Om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten, heeft Amazon een magneetje in de cover geplaatst. Deze communiceert met een sensor in de Amazon Kindle Paperwhite 2. Hierdoor weet de e-reader wanneer je de cover opent en sluit. De standby functie van de e-reader zal hier keurig op reageren.

Gebruikservaring

De gebruikservaring met de Amazon Kindle Paperwhite 2 Leather Cover is zeer prettig. Hoewel de e-reader ongeveer een derde meer ruimte inneemt, ligt hij veel prettiger in de hand.

Een cover als deze moet een e-reader beschermen. Ik heb de Amazon Kindle Paperwhite 2 zo ongeveer overal mee naartoe gesleept en daarbij is het weleens voorgekomen dat de Kindle op de grond valt of zelfs een schuiver maakt. Van krassen en deuken lijkt geen sprake te zijn. De cover sluit zo strak om de e-reader dat ook zandkorrels niet tussen de e-reader en de cover lijken te komen.

IMG_4152

Conclusie

De Amazon Kindle Paperwhite 2 Leather Cover voegt enorm veel gebruikscomfort aan de Amazon Kindle Paperwhite 2 toe. Daarnaast blijkt de bescherming echt dik in orde te zijn. Dit maakt de Amazon Kindle Paperwhite 2 Leather Cover een goede investering om langer van de Kindle te kunnen genieten.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ligt zeer fijn in de hand
  • Zit stevig in elkaar
  • Biedt veel bescherming
  • Slimme magnetische sluiting

THE BAD

  • De combinatie is wel heel dik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.