Nieuwste robotstofzuiger van iRobot klaar voor het smart home

iRobot is al jaren onze favoriet als het gaat om robotstofzuigers. Toch bleven ze tot nu toe achter als het gaat om het smart home. Met de introductie van de Roomba 980 zet iRobot een stevig stap voorwaarts.

Hoewel de robotstofzuigers van iRobot altijd al een prima eigen bump-and-go logica aan boord hadden waardoor ze toch de hele verdieping konden bereiken, is de Roomba 980 de eerste Roomba stofzuiger die echt om zich heen kijkt om zo goed te navigeren. Met behulp van de sensoren bouwt de Roomba 980 echt een kaart van de omgeving op die het zal gebruiken om in twee uur tijd zo nauwkeurig mogelijk schoon te maken.

Het instellen en bedienen van de Roomba 980 kan nu van over de hele wereld met de Home app van iRobot. Daarmee zijn schema’s een stuk gemakkelijker te programmeren. De Roomba 980 zelf blijft natuurlijk gebruik maken van de WiFi dekking in huis. In hoeverre de Roomba 980 ook kan samenwerken met andere smart home producten, denk aan het alarmsysteem dat misschien even een bewegingsmeldertje uit moet zetten, is nog onbekend. Voor eerdere Roomba’s hebben een aantal ontwikkelaars zelf een WiFi schild ontwikkeld dat zich onder anderen goed laat programmeren door het HomeWizard systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events