Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Kurio introduceert de Telekids Tab 2

Met de Telekids Tab 2 introduceert Kurio de tweede generatie kindertablets die in het teken van Telekids staan. Ook hier betreft het weer een tablet die in de basis op Android draait.

Kurio voorziet de nieuwe Telekids Tab 2 tablets van haar eigen Kurio Genius filter. Deze beschermt kinderen tegen kwaadaardige websites. Bovendien is het voor ouders mogelijk om tijdslimieten in te stellen. Aardig detail is dat de filters en restricties zich aanpassen aan de leeftijd van het kind en met de jaren zwakker worden. Dit filter ligt over Android 5.0 heen.

Kurio levert ook een serie cameragames mee. Door bewegingen te maken voor de camera van de tablet, besturen ze games. Zo probeert ook Kurio kinderen in beweging te brengen. Standaard krijg je 10 motion games voor één speler en 8 motion games voor twee spelers bij de tablet. Om te zorgen dat de tablet overeind blijft staan tijdens het gamen, komt hij met een geïntegreerde standaard.

Kurio-Telekids-Tab-2-Roze

Kurio installeert standaard 30 apps waarvan een deel educatief is. Het aanbod varieert van spelletjes en video’s tot ebooks. Ookd e Telekids app staat standaard op de tablet en met een voucher mogen kinderen gratis 10 Telekids ebooks downloaden.

Specs

De Telekids Tab 2 bevat een 7 inch touchscreen met een resolutie van 1024×600 pixels. De tablet draait op een quad-core MTK8127 chipset van MediaTek. Exacte details hebben we niet, maar we weten wel dat het nog een processor uit de 32-bit tijd betreft met 1GB aan werkgeheugen. Je krijgt 8GB opslagruimte en een micro-SD slot voor wanneer dit net even te weinig is.

Aan de voorkant bevat de Kurio Telekids Tab 2 een 0,3 megapixel camera en aan de achterkant is deze uitgerust met een 2,1 megapixel camera. Er zit 2.4GHz WiFi op in combinatie met Bluetooth 4.0 en een flinke 3.000mAh accu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.