Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Sony brengt Hi-Res Audio naar de desktop

Optimaal genieten van audiobestanden op hoge resolutie doe je natuurlijk al met topkwaliteit speakers voor de desktop. Dat het beter kan bewijst Sony met de nieuwe CAS-1 speakerset. Hiermee brengt Sony als één van de eersten hi-res audio ondersteuning naar de desktop.

De Sony CAS-1 beschikt over een dubbele set versterkers voor het linker en rechter kanaal. Net als bij andere hoogwaardige speakers en hoofdtelefoons, zijn de versterkers geoptimaliseerd voor het karakteristieke geluid van de speakers. De hoofdtelefoonversterker van de set komt uit de Sony DAC HAP-Z1ES. De hoogwaardige ES-lijn van Sony vormde dan ook de basis voor het ontwerp van de CAS-1.

De speakers zijn opgebouwd uit 14mm tweeters in combinatie met 65mm woofers en een bassreflex poort. Smartphones en tablets kunnen via NFC gemakkelijk een bluetooth verbinding met de CAS-1 opzetten. De CAS-1 biedt ondersteuning voor het LDAC protocol. LDAC is een kwalitatief hoogwaardiger standaard dan het bekende aptX en gebruikt een grotere bandbreedte om de muziek naar de CAS-1 te verzenden.

Voor het aansluiten van PC’s en laptops beschikt de CAS-1 over USB poorten. Je gebruikt dan niet langer de ingebouwde DAC van jouw PC, maar de DAC van de CAS-1 zelf zodat Sony het maximale uit de audiobestanden kan halen.

De maximale kwaliteit die uit de CAS-1 te behalen valt is 24 bit/192kHz in zowel DSD 2.8 MHz (geconverteerd naar PCM) – als PCM-indeling, waaronder FLAC-, WAV- en AIFF-bestanden. De DSEE HX-technologie zorgt voor het upscalen van gecomprimeerde audiobestanden van een lager kwaliteitsniveau.

Beschikbaarheid

De Sony CAS-1 ligt vanaf oktober in de winkel voor €850.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.