IFA2015: Samsung introduceert de Gear S2 smartwatch

Samsung Mobile lijkt haar kruit al vroeg te verschieten. Nog voor de Messe in Berlijn haar deuren voor de pers heeft geopend, kondigt Samsung Mobile als de introductie van de veel gelekte Gear S2 smartwatch aan.

Hoewel Samsung de Gear S2 officieel pas tijdens het Gear S2 event op donderdagavond zal tonen, ging het persbericht er vandaag al uit.

Samsung zal de Gear S2 in twee varianten op de markt brengen. De Gear S2 en de Gear S2 Classic. De Classic uitvoering is uiteraard voor iedereen die zoekt naar een smartwatch voor bij een net pak.

Het ontbreken van de Galaxy naam geeft aan dat de Gear S2 op het eigen Tizen OS van Samsung draait. Dit laat het Samsung toe wat grapjes uit te halen die we niet bij de Apple Watch en Android horloges zien. Zo heeft de Gear S2 een home en een back knop. Daarnaast is er een roterende ring om snel toegang tot apps te krijgen.

Het ronde display van de Gear S2 is rond en heeft een resolutie van 360×360 pixels. Onder het display ligt een 1 GHz dual-core processor. Opladen gaat draadloos en de accu moet twee tot drie dagen meegaan. De ingebouwde NFC chip is onder anderen te gebruiken voor draadloze betalingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events