IFA2015: Rollei komt met veilige actioncam koppeling voor wintersporters

Rollei SafetyPad

We zien het steeds vaker op de pistes, snowboarders en skiërs met camera’s op de helm. Maar wat als je te val komt? Wil je dan echt een extra sterke en stugge koppeling? Zeker wanneer de cameramount achter een tak klemt terwijl de rest van jouw lichaam door rolt?

Om dit soort ongelukken te voorkomen heeft Rollei haar nieuwe SafetyPads ontwikkeld. Deze nieuwe verbindingsstukken komen losbij een val om verder letsel te voorkomen. De SafetyPads zijn ontwikkeld met 3M tapes voor zowel gebogen als rechte oppervlakken.

Natuurlijk komt de camera niet zomaar los. Het is immers wel de bedoeling dat je bij een normale afdaling aan het einde de beelden nog hebt. De koppeling is gemaakt om pas bij een bepaalde belasting los te laten.

Beschikbaarheid

De Rollei SafetyPads zijn te vinden voor €19,99. Ze zijn beschikbaar voor diverse merken waaronder GoPro. De eigen actioncams van Rollei zullen standaard van dit systeem zijn voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.