Logo GadgetGear.nl
Philips Hue Lightstrip Plus
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Philips introduceert de Hue Lightstrip Plus

In de serie Friends of Hue kwam Philips al met een Lightstrip waarmee je het Hue systeem ook echt voor decoratieve verlichting kunt inzetten. Toch kende deze enkele nadelen en die lijkt Philips met de Hue Lightstrip Plus goed te maken.

In onze review las je al dat de Hue Lightstrip niet heel geschikt is om op een donkere ondergrond te schijnen en dat deze niet in staat zijn om de lichtfrequenties van Philips’ eigen light recipes weer te geven. Daarmee bleven de lightstrips toch echt niet meer dan ‘friends’ of Hue.

Met de Hue Lightstrips Plus pakt Philips het beter aan. Je moet de Hue Lightstrips Plus echt zien als een professionelere strip. Dit begint al met het nieuwe doorzichtige materiaal dat veel flexibeler is dan het materiaal dat gebruikt is voor de originele Lightstrips.

Aan het uiteinde heeft Philips nu connectors geplaatst. Hier zijn stukken van een meter op aan te sluiten. Hiermee kunnen de Hue Lightstrips Plus van 2 meter tot maximaal 10 meter worden verlengd. Een voordeel hiervan is dat je niet meerdere stopcontacten hoeft op te offeren om grotere lengten te overbruggen met lightstrips.

https://www.youtube.com/watch?v=griC5Tu0R2A

Maar wat als je een onderbreking wenst in het light design? Wij spraken één van de ontwikkelaars van de Hue Lightstrips Plus op de IFA en hij vertelde me dat ze daar nog niet over hebben nagedacht. Bovendien is een lightstrip van een meter gemakkelijker te verkopen dan een meter draad om een loze afstand te overbruggen zonder dat je meteen weer een nieuwe startset moet kopen en een stopcontact moet opofferen. Hij gaf toch toe dat het een interessante gedachte is. Dus wie weet verschijnt er in de toekomst een overbruggingssetje op de markt.

De starterset heeft een LightStrip van 2 meter. Om de 33 centimeter is deze af te knippen om hem zo exact op maat te maken.

Een andere verandering is dat de Hue Lightstrips Plus 1.600lumen aan licht kan produceren. Daarmee is het licht ook goed zichtbaar op donkere ondergronden. Bovendien zijn de lichtfrequenties van de light recipes nu ook te gebruiken met de lightstrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.