Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Logitech richt nieuwe Harmony afstandsbedieningen op het Smart Home

Op de IFA was dit jaar alles IoT (Internet of Things) of Smart Home… of Domotica. Logitech is één van de bedrijven die probeert om verschillende smart home producten aan te sturen vanuit één logische interface en dat lijkt met de nieuwe Harmony afstandsbedieningen te lukken.

De vorige generatie Harmony producten kon al met een hele reeks smart home producten overweg waaronder de Nest Thermostaat, Sonos multiroom audio systemen en de Philips Hue verlichting. Deze bediening werkte alleen nog via het touchscreen en dat vonden de ontwikkelaars van Logitech kennelijk niet genoeg.

Zo zijn op de nieuwe Harmony afstandsbedingen knoppen toegevoegd waarmee je direct naar verlichting, thermostaat of ander systeem schakelt. Het systeem van Logitech biedt ondersteuning voor 270.000 apparaten. Uiteraard zitten hier wel heel veel TV’s en audio apparaten tussen.

In totaal komt Logitech nu met vier nieuwe Harmony producten.

Harmony Hub

Het start allemaal met de Harmony Hub. Met deze hub is iedere Android ot iOS smartphone/tablet om te zetten in een Harmony afstandsbediening. Je hoeft dus geen toestel met infrarood zender te hebben. Dit regelt de hub allemaal voor je.

Harmony Companion

De Harmony Companion is de simpelste afstandsbediening die toegang geeft tot de controle over smart home producten. Het ontbreekt aan een display, maar de afstandsbediening is natuurlijk wel helemaal te configureren met de Harmony app.

Logitech Harmony 950

De Logitech Harmony 950 is de middenklasser uit de serie. Aan de onderkant zie je stipjes. Via de app van Logitech kun je deze aan jouw Hue, LifX, Sonos of ander systeem koppelen. Het kleurendisplay is een touchscreen en biedt diepgaande controle over jouw smart home, maar natuurlijk ook nog steeds over jouw TV en audio apparaten.

Logitech Harmony Elite

De Elite is de Harmony 950 in combinatie met de Harmony Hub waardoor je ook smartphones en tablets als afstandsbediening kunt gebruiken. De knoppen onderop hebben gerichte functies te krijgen en je kunt maximaal 15 apparaten met de Harmony Elite koppelen. Daarnaast staat de app het zelfs toe om de boel te bedienen wanneer je niet thuis bent. Handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.