Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: LG toont 4K OLED TV met HDR

LG blijft groots inzetten op de OLED TV techniek en dat zien we terug tijdens de IFA. In de zaal waar LG staat vinden we een nieuwe OLED TV met een 4K resolutie en ondersteuning voor HDR beelden.

In totaal heeft LG vier nieuwe OLED TV’s naar Berlijn gebracht. Natuurlijk zitten hier weer twee curved modellen bij. Het gaat om de 55EG920V en de 55EG910V. Beiden meten 4,8mm op het dunste punt.

De 65/55EF950V is niet curved, maar technisch gezien wel het meest interessante model. Dit model beschikt niet alleen over een 4K resolutie, maar kan ook HDR (high dynamic range) beelden weergeven. De claim is opvallend, want HDR beelden zijn beelden die camera’s maken voor onderbelicht en overbelicht beeld te combineren. Eigenlijk is dit op ieder scherm mogelijk. Waar LG op doelt is vooral de ondersteuning van een veel breder lichtspectrum en dan met name de verwerking van pieken en dalen. Dat is wel weer heel interessant.

Verder laat LG weten dat allen nieuwe 4K TV’s ook zijn uitgerust met WebOS 2.0. WebOS is LG’s eigen Smart TV besturingssysteem en is gebaseerd op het besturingssysteem dat Palm ontwikkelde voor haar smartphones vlak voor HP het bedrijf opkocht. Enkele jaren later kocht LG het onderdeel van HP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.