GadgetGear.nl

IFA2015: Ambilux is dé nieuwe vorm van Ambilight

Philips heeft tijdens een spectaculaire presentatie haar nieuwe AmbiLux TV gepresenteerd. De AmbiLux is het nieuwe paradepaardje van haar TV afdeling en bevat de nieuwste versie van Ambilight dat ook Ambiglow genoemd lijkt te worden.

Bij de gewone Ambilight ervaring projecteert de TV kleuren op de muur om zo het beeld over de muur te verlengen. Hoe dichter de TV op de muur staat, hoe kleiner dit effect. Om te voorkomen dat je de nieuwe AmbiLux TV’s te dicht op de wand plaatst, levert Philips een eigen muurbeugel mee die voor voldoende ruimte zorgen zal.

Philips AmbiLux_Rear

Deze ruimte is nodig om de negen projectoren van de AmbiLux TV haar werk te laten doen. Deze kunnen met verschillende effecten een kopie van het beeld op de wand projecteren. Uiteraard gaat het niet om een kopie zoals een echte projector deze zou neerzetten, maar een soort van blurred afbeelding.

Tijdens een privé demo mocht ik op verschillende afstanden tot het scherm de projecties ervaren. Daarbij viel mij op dat je niet al te dicht op de TV moet zitten zoals je wellicht met games zou doen. Dan kan het effect zeer intens zijn en daarmee teveel afleiden. Op een wat grotere afstand is het effect wel zeer prettig.

Philips AmbiLux 8901_65_A3

En dan heeft de TV natuurlijk ook nog een berg andere specs die ineens veel minder interessant lijken. 4K? Check! Android TV? Check! Quad-core Chipset? Check! Qwerty afstandsbediening? Check! Inderdaad, het vlaggenschip van dit jaar lijkt van alles voorzien.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.