Honor 7 vs. Huawei Mate S

In twee weken tijd lanceerde Huawei twee Android smartphones die qua specs wel heel dicht aan elkaar liggen. De Honor 7 en Mate S delen dezelfde chipset, hebben dezelfde resolutie, dezelfde speakeropstelling en ook dezelfde geniale vingerafdruksensor. Waar zit het verschil in prijs dan? Wij zochten het uit.

Uitrusting

De uitrusting is veel completer bij de Mate S. Je krijgt standaard al een window cover, maar ook een prima headset van Huawei. De Honor 7 krijgt standaard een screenprotector. Ook handig. Verder beschikken beiden over een SIM tool, een microUSB kabel en USB ladertje.

Honor 7 IMG_5112

Display

Qua display zit de winst bij de Huawei Mate S. Ondanks dat deze dezelfde resolutie heeft, is de Mate S met een energiezuinig en prachtige AMOLED display uitgerust welke ook nog eens beter werkt in volle zon. Oja, en hij is een halve inch groter.

Camera

In megapixels is de Honor 7 de grote winnaar. Deze heeft 20 megapixels op de sensor zitten. De mate S moet het met 13 megapixels doen, maar daar staat wat tegenover. Huawei heeft de Mate S met haar RGBW sensor uitgerust en die presteert echt stukken beter. Vooral bij minder licht.

Geluid

Qua geluid zijn beide toestellen met een mono speaker uitgerust. Veel verschil in volume is er niet en beiden blijven op vol volume redelijk zuiver. Ga je gebruik maken van bluetooth audio, is er geen verschil. Beiden hebben geen aptX aan boord waardoor je het met A2DP moet doen. Prima, maar niet vooruitstrevend.

Benchmarks

Beide toestellen draaien op dezelfde HiSilicon Kirin 935 chipset, dus je zou dezelfde benchmarks verwachten. Dit is niet het geval. In de benchmarks presteert de Mate S een grove 10% beter dan de Honor 7.

Accuduur

De accu van de Honor 7 is een flink stuk groter dan die van de Mate S. Echter bespaart de Mate S energie met haar AMOLED display. In gebruiksduur komen ze ongeveer gelijk uit.

Opslagruimte

Beide toestellen komen met de optie om een MicroSD kaart van maximaal 128GB te plaatsen. De Honor 7 kent standaard 16GB aan opslagruimte en de Huawei Mate S beschikt standaard over 32GB. Er zijn ook configuraties met meer opslagruimte, maar wij zijn in deze vergelijking van de goedkoopste uitvoeringen uitgegaan.

Prijsverschil

Je merkt, er zijn nogal wat verschillen tussen de Honor 7 en de Huawei Mate S en het prijsverschil is ook enorm. Betaal je voor de Honor 7 slechts €349, betaal je voor de Mate S toch €649. Een belangrijk deel van het verschil zit hem in het display en de camera. Vooral het AMOLED display van de Mate S is gewoon prijzig om te produceren evenals de RGBW camera. Zijn die twee dingen niet heel interessant, dan zou de Honor 7 prijstechnisch zeker de winnaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events