Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple lanceert Android app voor overstappers

Met name Sony is altijd erg actief geweest om overstappers vanaf iOS een soepele ervaring te bieden. Gewoon door de oude iPhone via USB OTG op de nieuwe Xperia smartphone aan te sluiten en de Sony app te draaien. Apple gaat dit nu ook doen voor iedereen die van Android naar iOS wilt.

Apple lanceerde eerder al een inruilprogramma waarbij Android en BlackBerry smartphones tegen een goede inruilprijs ingeleverd konden worden voor een iPhone. Opvallend daarbij was dat Apple geen hoop leek te hebben voor Windows (Phone) gebruikers ;-).

Om de stap nog gemakkelijker te maken, heeft Apple nu de Move to iOS app uitgebracht op Google Play. Deze app zorgt ervoor dat contactpersonen, berichten, foto’s, video’s, bookmarks, e-mails en afspraken worden overgezet naar de iPhone. Voorwarde is wel dat jouw Android minimaal op Android 4.0 draait.

De Move to iOS app detecteert (net als Sony’s eigen oplossing) welke Android apps ook onder iOS verkrijgbaar zijn en zal deze, mits gratis, meteen op jouw iPhone gaan installeren. Betaalde apps komen op jouw verlanglijstje te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.