Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Afstandsbedieningentak Philips op eigen benen verder

Philips is al jaren bezig om succesvolle en minder succesvolle bedrijfstakken af te splitsen. Zo ook de tak die afstandsbedieningen maakt. Na 25 jaar onder de vlag van Philips te hebben gewerkt gaat de Home Control divisie verder onder de naam Omni Remotes.

Omni Remotes bouwde niet alleen de afstandsbedieningen voor de eigen Philips TV’s (geproduceerd door TP Vision), maar ook voor een enorme hoeveelheid andere merken. Hieronder bevinden zich ook andere triple A merken als Sony en Sharp.

De afsplitsing gebeurt op een interessant moment in de markt. Zoals je wellicht hebt gemerkt aan onze berichtgeving vanuit de IFA is alles daar IoT of Smart Home. Een trend die wij vorig jaar al zagen aankomen. Afstandsbedieningen gaan hierin een belangrijke rol spelen omdat je knoppen op de tast kunt gebruiken en apps op je smartphone niet. Reden voor Logitech om enorm te blijven inverteren in haar Harmony productlijn. De kans is groot dat de nieuwe spelers op de Smart Home bij het nieuwe Omni Remotes zullen aankloppen voor dit soort oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.