Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Swatch haalt uit naar de Apple Watch

In een interview met een Zwitserse krant heeft Nick Hayek, directeur van horlogegigant Swatch, flink uitgehaald naar Apple. Vooral op het gebied van privacy. Swatch zelf staat aan de vooravond van de introductie van haar eigen smartwatch.

Hayek noemt het zorgelijk dat gegevens over de gezondheid van de gebruiker worden opgeslagen op een server ergens in de VS. Hij geeft daarbij aan dat hij zich zorgen maakt over dat de Apple Watch in staat is om de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel te meten en door te sturen. Kennelijk is hij niet helemaal up to date met wat de Apple Watch wel en niet kan.

De nieuwe smartwatch van Swatch zal in ieder geval geen medische gegevens doorspelen. Daar wenst Swatch niet de verantwoordelijkheid voor te nemen. Wel zal het horloge een programmeerbare NFC chip bevatten om zo deel te nemen in de strijd om het mobiele betalen.

Eerder deze week kondigde horlogemerk Fossil ook al aan zich op de markt voor smartwatches te willen storten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.