Samsung werkt aan wereldwijd internetnetwerk

Facebook en Google zijn niet de enige bedrijven die plannen hebben voor een netwerk van satellieten dat de hele wereld van internet moet voorzien. Samsung is zo ongeveer hetzelfde van plan.

Het idee van Samsung is om 4.600 micro satellieten de ruimte in te sturen en die op verschillende RF frequenties met elkaar en de aarde te laten communiceren. Per satelliet zou een bandbreedte van ongeveer 1 Tb beschikbaar zijn.

Met dit eigen communicatienetwerk zou Samsung in staat zijn om haar smartphone en tabletgebruikers van internet te voorzien en mogelijk zelfs van voice verbindingen. Daarmee zou Samsung zelf een telco kunnen worden en de Vodafone’s van deze wereld het nakijken geven. Daarnaast zou Samsung ook andere eigen apparaten aan het netwerk kunnen koppelen en dat idee is best spannend.

Op dit moment is het netwerk enkel nog een voorstel binnen Samsung. Of Samsung het doet en hoe snel Samsung dit kan doen is nog onduidelijk. Toch is het interessant om te zien dat ook Samsung zich op deze schaal oriƫnteert om dataverbindingen op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events