Review: Philips Hue Go (Hue voor buiten)

Het Philips Hue systeem beperkt zich al lang niet meer tot de bekende LED peertjes. Philips produceert met enige regelmaat complete Hue armaturen, maar ook die zijn eigenlijk alleen voor binnen bedoelt. Wil je toch buiten genieten van het Hue systeem, dan heeft Philips sinds kort Hue Go.

Unboxing

Voor onze review gebruiken we de individuele Hue Go uitvoering. De lamp is zonder hub bruikbaar, maar dan niet te besturen met de app. Wil je wel gebruik maken van de app, moet je één lamp met een Hue hub kopen.

Design

De Hue Go is een halve bol van melkglas (nouja, polycarbonaat), maar is aan de buitenkant glanzend afgewerkt. Aan de kant van het logo zit ook de aansluiting voor de lader. Over het algemeen zal je de kabel aan de achterkant van de lamp plaatsen waardoor het grote Philips logo niet in het zicht zal zitten.

Aan de onderkant zit nog een knop weggewerkt. Deze gebruik je om de Hue Go te bedienen wanneer je geen Hue Hub hebt of wanneer de lamp buiten bereik van de hub is en daarmee niet met de app bediend kan worden.

Philips Hue Go IMG_4782

 

Op de onderkant van de Hue Go zit een klein voetje weggewerkt. Door de gewichtsverdeling blijft de Hue Go hierdoor keurig op haar rug liggen, maar is ook kantelbaar. Wanneer je hem kantelt terwijl de stekker erin zit, loopt de stekker wel naar voren. Het idee is dat je de lamp dan mooi tegen de muur kan laten schijnen zoals bij de Friends of Hue Bloom. De lichtopbrengst is echter niet te vergelijken met de Bloom.

De keuze voor polycarbonaat als plastic voor de Hue Go doet wonderen voor de stevigheid van de lamp ten opzichte van het gewicht. Dit is de reden dat het ook het meest populaire plastic is voor smartphones en tablets. Een nadeel heeft het ook. In een glanzende afwerking zoals bij de Hue Go krast het heel snel. Nu gaat het vooral om kleine krasjes die je vooral van dichtbij zal zien en in de praktijd ontstaan ze vooral wanneer je de Hue Go mee naar buiten neemt en op harde oppervlakken zet. Hou je hem binnen, zal de lamp niet snel krassen.

Philips Hue Go IMG_4781

Kleurengamma en animaties

De gekleurde LED’s in de Hue Go kunnen miljoenen kleuren weergeven en beschikken over hetzelfde kleurenspectrum dat te behalen is met de reguliere Hue Go lampen. Dit in tegenstelling tot de Hue Lightstrips waar Philips minder controle over de uiteindelijke kleuren heeft. Doordat de Hue Go lampen dezelfde kleuren kunnen weergeven, sluiten ze perfect aan op jouw bestaande Hue scènes.

Met de bediening via de knop op de achterkant schakel je van warm wit naar helder wit en daarna naar de vijf animaties die in de lamp verwerkt zitten. Van Night Adventures waarbij de lamp wisselt tussen paars en rood tot Sunday Coffee die wisselt tussen violet en roze tinten.

Wil je hem gewoon vastzetten op een specifieke kleur, dan hou je de knop ingedrukt. De lamp zal dan van kleur veranderen tot je de knop loslaat. Vergelijkbaar aan de functionaliteit van de eerste living Color lampen. Alleen de felheid van de lamp is niet te manipuleren via de knop. Andersom is het via de app niet mogelijk een animatie te starten.

Draadloos gebruik

Wanneer je de Hue Go gebruikt, heb je een nette 300 lumen aan lichtopbrengst tot je beschikking. Wanneer je hem loskoppelt van het stopcontact, lever je 60% van de lichtopbrengst in. Je houdt dan 120 lumen over. Daarmee verandert de Hue Go echt in een sfeerlicht in plaats van een functionele verlichting.

Philips Hue Go IMG_4779

Zolang je binnen het bereik bent van jouw Hue netwerk, zal de lamp bedienbaar blijven via de app. Buiten bereik van het Hue netwerk is alleen handbediening via de knop aan de achterkant mogelijk.

Gemiddeld heb je zo’n 3,5 tot 4 uur gebruik van de Hue Go wanneer je deze los trekt van het stopcontact. De gebruiksduur is vooral afhankelijk van de intensiteit van het licht. Witte tinten zijn het felst. Kies je voor warm wit of helder wit, kan de gebruiksduur een uur teruglopen. In ongeveer anderhalf uur lijkt hij weer volledig geladen.

Conclusie

De Hue Go is een opvallende verschijning in het Hue assortiment. Niet alleen is het een compleet armatuur, maar het is ook de eerste lamp die zonder app te bedienen is en mee naar buiten kan. De accuprestaties van de Hue Go blijken aardig, mits je niet al te lang buiten blijft hangen en dat is eigenlijk het grootste probleem van de Hue Go. Die accuduur moet gewoon omhoog. Ook op dit prijsniveau en zeker wanneer we over 120 lumen praten.

Vanuit decoratief perspectief is de Hue Go wel echt een prachtig lampje en daarmee een prachtige aanvulling op het Philips Hue netwerk.

Beschikbaarheid

Wij vonden de Philips Hue Go in de Philips Hue shop van Beaumotica.

het-innovatieve-huis

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Mooi armatuur
  • Handbediening mogelijk
  • Beschikt over animaties

THE BAD

  • 3,5 uur maximale gebruiksduur kan wat kort zijn
  • Nog geen universele microUSB lader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events